Календар подій

Ілюстровані романи

6.02

Київ

19:00 вул. Нижньоюрківська, 31

Лекція «Ілюстровані романи в американському постмодернізмі»

Відбудеться лекція «Намалюй собі сам: ілюстровані романи в американському постмодернізмі (від Вільяма Ґесса до Марк Z. Данілевського)» у межах відкритого лекторію «Американський літературний постмодернізм» від літературної майстерні «Бартлбі і Компанія».

Курс лекцій «Американський літературний постмодернізм» присвячений американському постмодернізму, його культовим текстам та найцікавішим представникам від Джона Гоукса, Вільяма Ґеддіса, Джозефа Макелроя, Джона Барта, Дональда Бартелмі до Роберта Кувера, Томаса Пінчона, Дона Делілло і Девіда Фостера Воллеса. На лекціях говорять про експериментальні, інтелектуальні, новаторські тексти сучасної американської літератури, які за останні 70 років докорінно переосмислили старі художні умовності та встановили нові правила жанрової гри.

Про лектора

Максим Нестелєєв – перекладач, літературознавець, кандидат філологічних наук. У його перекладах з’явилися українською тексти Томаса Пінчона, Дона Делілло, Роберта Кувера, Вільяма Ґеддіса, Джозефа Макелроя. Автор матеріалів для видань Pollen fanzine, ЛітАкцент, «Лівий берег». Редактор видання «Український Тиждень». Автор монографії «Лабіринти американського постмодернізму», що вийшла у видавництві «Темпора» у 2019 році.

 

Вхід вільний за реєстрацією.

 

Подія на фейсбуці

 

Читайте також: Бібліотеки у США популярніші, ніж кінотеатри, концерти та спортивні матчі

Підтримайте проект

Фондуючи незалежну редакцію Читомо, ви допомагаєте зростити нове покоління
професіоналів видавничої справи і збільшуєте кількість хороших книжок у світі.

Підтримайте проект