Читомо > uncategorized > Великі книги: стань героєм найцікавішої історії

uncategorized

Великі книги: стань героєм найцікавішої історії

19.04.2017 2 Автор:

Багато різноманітних персонажів є в одній історії. Дивно, весело, страшно. А що, якби ви мали можливість побувати там, у середині книжки? Чи зробить це історію ще більш захопливою? Коли ви відкриваєте Big Book, історія буквально розгортається біля ваших ніг. Обережно робіть крок усередину, ніби ви вже є героєм цієї історії. Станьте на книгу. Сядьте на неї. Розляжтеся на ній. Повністю пориньте у фантастичний світ розповіді. Може тоді ви відкриєте для себе щось особливе. Big Book Фуджімото Мао пропонують зовсім новий вимір інтерактивної розповіді.

The Big Book ? це дитяча історія, яка розгортається на одному величезному аркуші з красивою ілюстрацією ? саме вона показує, що найголовніше в цій історії. Перепроектована дитяча казка додає ще один аспект інтерактивності до розповідання історій, дозволяючи дітям прочитати історію своїми очима, вухами й усім тілом. Слухачі й оповідачі занурюються в історію, відчувають, переживають її усіма п’ятьма чуттями.

Спочатку The Big Book були розроблені японською ілюстраторкою Фуджімото Мао (?? ?? / Fujimoto Mao), студенткою Tama Arts University, у 2011 році як навчальний проект. Фуджімото прийшла думка, а що якби читач став головним героєм оповіді та уявив, що він їде на черепасі так, наче вона несе на собі молодого рибалку до підводного палацу в Урашіма Taрo, ? одній з найулюбленіших історій Японії.

1

Серія?The Big Book складається з п’яти історій: «Аліса в країні чудес», «Маленький чорний Самбо», «Джонатан Лівінгстон, мартин», «Урашіма Таро» та «Гігантська ріпка».

Кожна розповідь-казка супроводжується чудовими ілюстраціями, які Фуджімото зробив самостійно, а також текстом японською та англійською мовами. Тому це не тільки великі книги для розваги, вони також приносять користь, адже діти можуть в ігровій формі легко вивчати іншу мову.

Книги виготовлені з водонепроникного, міцного паперу для вікової групи 3+. Розміри різняться, наприклад, книга «Урашіма Таро» має розміри 40?47 (1188?1025 mm), а книга про Ріпку ? 23?80 (594?2050 mm). А коштує це диво 1800 єн, тобто наших 396 грн.

Нині, завдяки Seigensha Art Publishing (???), великі книги «Урашіма Таро» і «Гігантська ріпка» приносять радість і дітям, і дорослим.

Читайте також: Японські ілюстратори на Illustrators Exhibition у Болоньї

 

«Аліса в країні чудес»

????????? / Alice in Wonderland

Ця чудова історія є розповіддю про дівчинку, яка падає в кролячу нору і потрапляє у фантастичний світ дивних пригод. Героїня казки Льюїса Керрола заприятелювала з Кроликом, який вміє розмовляти, зустрічається з Чеширським Котом, Королевою Сердець і грає в крокет, використовуючи довгоногих фламінго як ключок-молотків.

великі книги

 

«Джонатан Лівінгстон, мартин»

????????? / Jonathan Livingston Seagull

Повість-притча, написана Річардом Бахом, розповідає про мартина, який вчився життя і мистецтва польоту. Історія також може вважатися проповіддю про самовдосконалення і самопожертву, маніфестом безмежної духовної свободи. Вона не просто надихає та підштовхує діяти, але й дарує бажання та сили навчити любити літати й інших.

 

великі книги

 

 «Маленький чорний Самбо»

??????? / Little Black Sambo

Історія шотландської письменниці Гелен Беннерман розповідає про африканського хлопчика, якому батьки подарували червоний плащик, сині штанці та зелену парасолю. Коли хлопчик пішов гуляти в джунглі, він зустрівся з тиграми, і щоб вони його не з’їли, віддав їм свої речі. Потім тигри почали битися між собою, ходити колом навколо пальми та перетворилися в олію, а хлопчик спокійно забрав свої речі й пішов собі додому. Не раз у цій історії знаходили натяки на расизм, проте вона і зараз дуже популярна.

 

великі книги

Читайте також: Япономанія: ніндзя, роли і баркароли

 

«Урашіма Таро»

??????/ Urashima Tar?

«Урашіма Таро» (яп. ?? ??) — головний герой японської легенди про молодого рибалку, що врятував черепаху, викупивши її в жорстоких дітлахів. Вдячна тварина відвезла його на своєму панцирі до Рюґу-дзьо — підводного палацу володаря морів Рюдзіна (Морського Дракона). Відбувши там кілька днів, він повернувся до свого селища, де виявив, що за цей час на землі спливли століття.

SONY DSC

великі книги

великі книги

великі книги

великі книги

великі книги

Читайте також: Дитяча книжкова виставка у Болоньї: форум дослідження нових ідей

 

«Гігантська ріпка»

?????? / The Giant Turnip

Відома російська казка про дідуся, що посадив ріпку, але вона виросла настільки великою, що він не міг самостійно її вирвати, тому кликав на поміч усіх із господарства.

великі книги

великі книги
великі книги

великі книги

великі книги

Стаття написана під час перебування на Карпатській Літературній Резиденції.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. 21.04.2017 в 11:02 pm

    Дякую за чудову статтю!
    Вже замовила “Урашіма Таро” в подарунок (на жаль, інших книг наразі на сайті видавництва в продажу немає).

    • 22.04.2017 в 12:21 am

      дякую .)
      о, круто .) а можна буде подивитись?)

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe