Читомо > uncategorized > Записки ЧИТАКИ-клубу: «Заєць Морквус Великий» Кястутіса Каспаравічюса

uncategorized

Записки ЧИТАКИ-клубу: «Заєць Морквус Великий» Кястутіса Каспаравічюса

22.11.2013 0 Автор:

Привіт, продовжую знайомити з  книжками, які ми читаємо з дітьми на засіданнях «Читаки-клубу» у книгарні «Чулан&Чуланчик».

«Заєць Морквус Великий» литовського письменника та художника Кястутіса Каспаравічюса – це книга щонайменше про те, як утілюються великі мрії малих зайченят і як цьому потім зарадити.

kystutis4

Зайчикові Морквусику набрид овочевий харч і, до того ж, йому кортить якнайшвидше вирости великим, хоча б як сусіда Ведмідь. Йому спадає на думку замість морквяно-капустяної, сісти на тортикову, рулетову, тістечкову та пундикову дієту. План спрацьовує – і Морквусик за лічені дні виростає до Морквуса Великого, такого собі зайця-Ґодзили, який налякав своєю появою півмістечка.

kyastutis

Одначе Морквус хутко усвідомлює, що мріяти стати великим і справді стати величезним – геть різне. Тож невимовно тішиться, коли на допомогу йому приходить подруга Пушинка з рятівною ідеєю танцювально і стрибально овочевої дієти.

kystutis2

Як говорить у коротенькій післямові Каспаравічюс-письменник, ця історія насамперед для тих, хто бодай раз почувався малим і непомітним, чи похмуро відвертався від свого відображення у дзеркалі. Солодощі, без сумніву, надають життю сенсу, але чи не краще зайчикам, замість тужити, що вони не ведмеді, насолоджуватися «хоч і не такими яскравими, але досить милими серцю барвами і самим тільки зайцям зрозумілими відтінками» моркви та капусти?

kystutis5

Каспаравічюс-художник уміє створювати затишну, трохи вінтажну атмосферу.Приваблює кольорова гамма його малюнків – стишені, неяскраві, мов присипані легеньким порохом, фарби зі старих фотографій. І, звичайно, роздивлятися мальовані торти з кремом – майже гастрономічна насолода, особливо для тих, кого не цілком переконали переваги лиш овочевого харчування.

kystutis3

До численних окрас цієї книги варто додати добрий переклад Оляни Рути і вдале оформлення: зручний майже-квадратний формат, тверду обкладинку і лискучий папір.

Погортати і почитати книгу «Заєць Морквус Великий», а також зустрітися з перекладачкою, Оляною Рутою, ви матимете нагоду на засіданнях ЧИТАКИ-клубу у книгарні «Чулан&Чуланчик» у неділю, 24 листопада, об 11.00 та о 12.00.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe