Читомо > Новини > 5 причин відвідати «Ілюстрактор #5»

Новини

5 причин відвідати «Ілюстрактор #5»

25.11.2016 0 Автор:

Київська зустріч спільноти Ілюстрактор #5 пройде 26-27 листопада у Port creative hub. Під час події можна дізнатися і навчитися багато нового про книжкову ілюстрацію, книжковий макет, історію книги, літерацію та інше. Про все це розповідатимуть одні з найкращих професіоналів галузі. Читомо дізналося в організаторів 5 причин, навіщо приходити на подію.

 1. Тема «Книга!»

Цього разу організатори обіцяють розповісти багато нового про книжкову ілюстрацію, книжковий макет, історію книги, літерацію and more! Книжковий ринок зараз динамічно розвивається, і неформальна освіта стає ще більш актуальною. Важливо, що подія стане не лише освітнім, а й комунікаційним майданчиком.

Тому на заходи у рамках події рекомендуємо навідатись не лише дизайнерам та ілюстраторам, а й редакторам та видавцям, а також тим, хто мріє працювати у книжковій сфері.

Читайте також: Неголодний художник, або боротьба за видавця з обов’язками

2. Одні з найкращих спікерів у книжковій сфері

Кожен день події проводитимуться блоками: «Теорія», «Майстер-класи», «Спілкування і практика», «Розваги». Книжковий дизайнер Микола Ковальчук  розповість про основи технології виробництва книжок, історик мистецтв Ігор Дудник про історію формування структури книги, про режисуру книги, про елементи конструкції, яку ми називаємо книгою.

Один з найдосвідченіших українських ілюстраторів з особливим яскравим стилем Олег Петренко-Заневський розповість про реалізацію книжок «від олівця до покупця», ілюстратор Сергій Майдуков проведе обговорення портфоліо, а на майстер-класі «Архітектура книги» від сестер Лопухіних і Сашка Ком’яхова створюватимуть концепти і макети книжок, які, можливо, стануть основою реальних видань. Шрифтовий дизайнер Кирило Ткачов проведе майстер-клас з літерації (летерінгу).

15027798_1154630881273034_4191565018801312946_n-2

Читайте також: «Простір літер»: фестиваль каліграфії у Луцьку

3. Якщо не ви, ілюстратори, то мало хто подбає про якість видання ваших книжок

Задля якісного видання ілюстратори працюють синхронно з авторами і редакторами. А дизайн й ілюстрації стали останнім часом не лише важливим естетичним концептом, а й засобом ефективних продажів. Тому прокачка знань на часі!

4. «Живе малювання»

Вечірній формат Ілюстрактора — розважальний. У суботу відбудеться гуртове малювання у вигляді шахового турніру — сеансу одночасної гри 15-20 людей з гросмейстером-рисувакою (ними будуть Дмитро Кривонос і Сашко Ком’яхов), а в неділю пройде перформанс InkTango! — двоє художників, дівчина і хлопець, під музику, малюють сумісну роботу (чорно-білу на великому форматі). Перша пара — ілюстратори Катя Слонова / Дмитро Кривонос, а друга — Катя Яцушек / Закентій Горобйов.

14716353_631410800354368_3122575486581274992_n

Читайте також: Микола Ковальчук: Дилетантство — головна проблема всієї країни

5. Виставка TheROOM

TheROOM — спільний проект молодих українських художників та ілюстраторів. Це певною мірою психотерапевтична спроба помістити образи та емоції в тісний, але комфортний розмір кімнати-ящика, невеличка гра й експеримент з матеріалами, об’ємом і засобами. Також — можливість для глядача побачити, наскільки різні речі можуть жити у світах розміром 40х25х15 і спільною ідеєю кімнати. Детальніше про учасників можна дізнатися тут. 

Читайте також: Нечитома буква – це мистецтво для мистецтва, а не грамотний дизайн

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe