Читомо > Новини > 7 причин відвідати фестиваль «Сoda Fest»

Новини

7 причин відвідати фестиваль «Сoda Fest»

11.11.2016 0 Автор:

З 18 по 20 листопада у Вінниці пройде фестиваль «Сoda Fest», який за допомогою музики, літератури, театру і кіно створить новий вимір мистецької гармонії. 50 подій, 50 музикантів та 50 авторів занурять вас у неповторну атмосферу та допоможуть відкрити для кожного свою коду. Які ж 7 причин затягнуть вас до цього альтернативного світу?

Місце

Фестиваль проходитиме у сучасному молодіжному вінницькому просторі «Люди Fusion Place», що у ТРЦ «Мегамолл». У «Люди Fusion Place» гримить багато електронних вечірок, тому організатори вирішили продовжити традицію і запросили відомих, прогресивних виконавців електронної (і не тільки) музики в Україні та за її межами.

Розміщений ТРЦ «Мегамолл» на вул. 600-річчя 17, майже в центрі міста, тому простір для культурного збагачення і відпочинку розширюється!

МЕЛОвибух. Музична сцена

Вся концепція фесту тримається на музиці, тому й музична сцена буде однією з найяскравіших. Для гостів фестивалю звучатимуть уже доволі відомі гурти, а також ті, які ще тільки починають активно завойовувати серця любителів якісно нової, оригінальної музики. Кайфуватимуть учасники фестивалю від пісень таких виконавців, як «Dakooka», «Blooms Corda», «Tik Tu», «ZE:RO», «Zapaskа», «Starjam», «Mari Cheba». Також не можна пропустити унікальну можливість стати учасником презентації нового альбому від гурту «Фіолет».

Читайте також: Топ-10 знакових книг від лідера гурту «Фіолет» Сергія Мартинюка

Безперечно, фішкою заходу стане виступ Beissoul & Einius, електронного дуету з Литви, чий унікальний вокал створює особливу магію. Гурт став відкриттям в музичному середовищі, підкоривши слухачів своїми перформансами у стилі electronic/soul, самобутніми танцювальними рухами, яскравим дивацьким одягом і незвичайним звучанням.

Література по-новому. Музично-літературні перформанси

Організатори літературної сцени фестивалю зробили акцент на своєрідному поєднанні літературних читань, презентацій, підкріплених музикою та візуальним мистецтвом. Талановиті люди творитимуть історії, які малюють нові образи, нове мистецтво.

Особливість літстейджу також у тому, що ви майже не зустрінете гучних імен, на які наштовхуєтесь на будь-якому літературному заході. Будьте готовими до унікальних, глибинних перфомансів від молодих представників сучасної української поезії.

Одним із заходів літературної сцени є музично-літературний симбіоз з мелодекламації «Рими і ритми» у виконанні Оксани Боровець і Ярослава Джусь(я), де автори презентуватимуть лірику та нариси у музичному супроводі, авторську музику на світові хіти. Також учасники фесту матимуть можливість відчути стихію повітря у виконанні Pawel Szczepan в рамках поетично-візуального дійства «Стихійні». Три різні дівчини, три різні поезії, три різні барви, три різні життєві досвіди поєднані у візуально-музичному, поетичному експерименті «Заповнення».

Неочікуваним також буде «КІНГОчитання» від перекладачів та засновників офіційної фан-спільноти Кінга в Україні, а також «український Стівен Кінг», автор першого українського технотрилера «Бот» Макс Кідрук презентує новий хіт «Зазирни у мої сни». Ділитися натхненням, досвідом експериментів із поєднання вербального та візуального, знайомити з найкращими зразками української та світової відео поезії приїде фестиваль відеопоезії «Cyclop». Павло Коробчук, Вікторія Дикобраз, Катерина Танчак, Ольга Перехрест, Морі, Богдан Куценко та «Очеретяний кіт» – це лише частина тих, хто даруватиме незабутні враження на фестивалі.

Читайте також: Ростислав Семків:  10 концептів, що рухають літературу

Дискусії, майстер-класи і воркшопи

Готові поділитись своїм досвідом та лайфхаками з гостями фестивалю «Coda Fest» журналістка Тетяна Кисельчук і літературний критик Євгеній Стасіневич, у рамках лекції-дискусії «Як писати про культуру та мистецтво в Україні?»

Про правила поєднання кольорів, їх значення, здатність доповнювати, творити образ і про основні тенденції у fashion-фотографії розкаже на своєму воркшопі топовий український фотограф Ангеліна Москаленко. На додаток, буде практична частина – гості зможуть стати учасником невеликої фешн-зйомки з несподіваними кольоровими рішеннями.

Як по-новому поглянути на власне місто і зацікавити ним інших розкаже на зустрічі «Культурний туризм по-українськи: лайфхаки для мандрівників і менеджерів» Галина Танай.

Також «Coda Fest» запрошує на відкриту дискусію «Як не «скурвитись» на хвилях мейн-стріму» від Юрка Іздрика та Гриця Семенчука, на якій вони дадуть відповідь на питання що таке снобізм і як з ним боротися. Подискутують на тему, як відрізнити істинного експерта від снобіста і не тільки.

Читайте також: 8 настільних книг для культменеджерів

4cd6411d0d

Кіно

Кіносцена на «CodaFest» буде вражати та захоплювати вас творчістю від «СУК/CUC». Філіп Сотниченко презентуватиме свій фільм «Син», а також інші відомі, молоді українські режисери не залишать вас байдужими своїми кінострічками. Провести дві неповторні ночі, переглядаючи фільми та насолоджуючись приємним відпочинком – хіба ж це не мрія кожного?

Театр

Відчути стихію театрального мистецтва допоможе вам Єва Якубовська, режисерка театру «Склад 2.0». Вони відомі тим, що можуть перетворити тексти сучасних письменників на сценічну постановку, котра однозначно варта уваги. Ви зможете насолодитися ексклюзивним показом вистави «Приморська пустка» (за Сергієм Жаданом) та постановками інших улюблених театрів, які подарують вам яскраві емоції та неординарні спогади.

Також, тільки на Coda Fest, Єва Якубовська проведе на денній сцені ексклюзивний майстер-клас «Чого (не)можна робити в українському театрі?».

Afterparty

Як же ж без afterparty? Першу фестивальну ніч запалить крутий саунд від дуету daKooka. Якщо ви залишитесь останнім героєм після насиченого дня, то ця музика подіє краще, ніж будь-який енергетичний напій. Таємна гостя, котра зіграє єдиний осінній лайв та поділиться своєю оригінальною музикою – Grisly Faye! Розважатимуться та відриватимуться разом з вами Jazzforacat, Іздрик із «Dramтиатром», а також інші відомі не тільки в Україні, а й у світі, імена.

Над матеріалом працювали Оксана Харун, Соломія Левус

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe