Читомо > Новини > Американські діти віддають перевагу сучасній літературі – Лущевська

Новини

Американські діти віддають перевагу сучасній літературі – Лущевська

27.01.2018 0 Автор:

У США діти читають близько 80% сучасних книжок і лише 20% класики. Про це в інтерв’ю «УП. Життя» розповіла українська дитяча письменниця Оксана Лущевська, яка уже 14 років живе у Штатах.

«Читають багато сучасних книжок. Саме тому тутешня дитяча література так добре розвивається. Класику теж читають, але співвідношення умовно таке: сучасне – 80%, класика – 20%», – запевнила вона.

Також письменниця зазначила, що у кожній американській школі є т. зв. медійний працівник, який вивчає і доносить до викладачів усі новинки книжкового ринку.

Крім цього, видавництва мають літературних консультантів із науковим ступенем освіти, які розуміють, що таке шкільна освіта і чим конкретна книжка може бути цінною для шкільного процесу. Потім вони розробляють для вчителів рекомендації щодо роботи з цією книжкою.

«Відповідно, книжка присутня на всіх заняттях, а не лише на «читанні»», – додала Лущевська.

Також вона розповіла про різні книжкові заходи, які проводять для дітей. Наприклад, Місяць заборонених книжок, коли у бібліотеці ставляться стелажі чи полиці із «забороненими» книжками, інколи із закладками на ключових моментах.

«Таким чином дитина може замислитися, що це за книжка і чому її заборонено. Така собі провокація, щоб заохотити до читання», – пояснила письменниця.

Читайте також: Асортимент дитячої літератури в Україні 2017 року: головні тренди

Чільне зображення: rd.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe