Читомо > Новини > Архіви, якими володієш тільки під час читання

Новини

Архіви, якими володієш тільки під час читання

18.05.2010 1 Автор:

Якщо людину й поміщати у колещатко для хом’яків, то тільки з книжкою. Принаймні до такої ідеї дійшли данські дизайнери з студії David Garcia Studio, що кілька тижнів тому представили нову інтер’єрну колекцію “Архів”. У рамках цього проекту намагалися вирішити одвічні проблеми людства: простір, людина, книжка.

.

3_b.

Данці зробили навіть кілька серій інтер’єру читання, назвавши кожну з них архівами.

Архів 1 – це так би мовити вага вашої бібліотеки (у прямому й переносному значеннях), а стілець для читача залежний від кількості книг на полиці.

.

4b.

Архів 2 – це кругова книгозбірня (чи книгозбірня-циркуляція), придатна для кочових біблофілів, які занурюються у віртуальний світ і мандрують книжковою полицею вагою у півтонни. Також це символізує перехід книжки з однієї бібліотеки в іншу, одних знань в інші.

.

5b.

Архів 2 – це книжки під цензурним наглядом, що закриваються, як тільки хтось помріє про читання.

.

6b.

Архів 4 -порушує проблеми простору й ваги. Не даремне він у вигляді деревяного циліндра (3 метри діаметром і 3, 5 метри висотою), що звисає зі стелі. Це і місце для відпочинку, де можна тихо порозмовляти чи послухати музику, і святая святих – читальня. Якщо ти стоїш у читальні, то всі бачать тільки твої ноги, а якщо захочеш піднятися мотузковими сходами наверх, то всі бачитимуть тільки твою голову.

.

7b.

8b.

Автора ідеї на створення цього філософського проекту надихнув його знайомий. Ще в дитинстві у того знайомого завжди з собою були різні книжки для читання. І коли вже в дорослому віці автор його зустрів ще раз, то він, здавалось, і не розлучався з книжками. Після довгих років дружби знайомець нарешті запросив ідейного натхненника “Архівів” додому. У  бібліотеці знайомого… не було жодної книжки. “Я володію твором  тільки в момент його читання. А коли закінчую, то йду на прогулянку і дарую видання комусь із натовпу”, – відповів бібліофіл на здивування авторові проекту.

Ось вам ідеологія буккросингу.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Ярсі
    19.11.2010 в 7:52 pm

    хочу таке коліщатко.. найзатишніше місце це домашня бібліотека.. я б туди лише подушечку притягла б.. влаштувалась зручненько.. ммм

    а буккросинг це класно, але є книжки, з якими взагалі розлучитись важко, носиш їх з собою і вертаєшся у будь-який момент.. такі “священні” книжки потрібні вдома,щоб вертатись до них.. а от решту – цілком можна на буккросинг..
    єдине що першому зустрічному книжка може бути зовсім “не та”, тож поличка в кав”ярні ліпше..

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe