Читомо > Новини > БеркоШко запускає спільнокошт на «підручник» для найменших

Новини

БеркоШко запускає спільнокошт на «підручник» для найменших

20.03.2017 0 Автор:

Позашкільне об’єднання однодумців БеркоШко запускає спільнокошт на збірку завдань для занять з малюками. До збірки увійшли ідеї, які практикувалися в БеркоСадочку з милими ілюстраціями від Хельги Кокошко і вигадками Катерини Окремової. Перший наклад книжки уже закінчився, і «Малята» готуються до другого, в 1000 примірників.

Задум зробити книжку з’явився із появою садочка, який, у свою чергу, виріс з освітнього проекту БеркоШко.
Спочатку це був імпровізований садочок, який переріс в особливий дитячий простір:

«Різноманіття, повнота і цінність гри для самих дітей спонукали нас, дорослих, вчитися обережному ставленню до цього самодостатнього процесу, і, якщо хотілося щось запропонувати, робити це не нав’язливо, а швидше через зацікавлення, інколи й через приховану провокацію. Бували дні, коли не влаштовували жодних «занять», навпаки, із надзвичайним захопленням спостерігали, що ж діти собі попридумають» – розповідають автори в передмові.

.

Підручник для найменших БеркоШко

За рамки шаблонів: сім історій про альтернативні підручники

.

Але з часом у садочку стали з’являтися завдання. «Власне, до цієї книжечки й увійшли описи занять, які нам запам’яталися. Автори навмисне не дуже намагалися їх систематизувати – чи то за сезоном, чи за «видом діяльності», – це якось більше схоже на наше життя, де багато чого переплетено і співіснує поруч. Формат цього видання нагадує записничок найбільш смачних, улюблених рецептів, що, сподіваємось, Вам стане у пригоді, на щось надихне. Впевнені, що для кожного педагога, татуся-матусі цей записничок буде свій, залежно від особливостей дитини, з якою пощастить щось прожити разом».

.

Підручник для найменших БеркоШко

Читайте також: Поради про читання для найменших від Галини Крук 

.

«Різноманіття запропонованих завдань – цілком «всеохопне» для дошкільного віку (і перших класів школи також): ігри й майстрування для оволодіння своїм тілом, розвитку дрібної моторики, мовлення, творчі завдання на розвиток уяви, логіко-математичні ігри, вивчення літер та перші спроби читати, розвиток мислення – все це, а інколи й по декілька напрямків одночасно, потенційно закладено у поданих “рецептах”».

.

Підручник для найменших БеркоШко

Читайте також: 5 англомовних книжок-картонок для найменших читачів

Один примірник збірки коштуватиме 50 грн (формат А5, 72 сторінки). Кожен, хто зробить передплату – одержить свій примірник уже в травні. Збір коштів проводиться до 1 травня. Мінімальний внесок – 50 грн, максимальний – визначаєте лише ви.

Внести кошти можна на рахунок:
26005056221295
в ПАТ КБ “ПРИВАТБАНК”
(ЄДРПОУ 2987611343, код банку 380269)
або на карту ПриватБанк:
5168 7556 0231 7378
Мержиєвська Валентина

Свої контакти для надсилання книжечки можна залишити тут

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe