Читомо > Book Art > DIY: книжка-листівка «ФарФор»

Book Art

DIY: книжка-листівка «ФарФор»

26.10.2009 1 Автор:

Всередині листопада у продажу з’являться залишки 500-примірникового накладу харківської книжки-фетишу жж-шного походження «ФарФор». 200 з них уже заброньовані для читачів, які, хоч і не бачили готового видання, але вже спокусилися на анонсовані картинки і тексти. Таїс Золотківська написала 28 казок (до речі, зовсім не для дітей) і запросила ілюстраторів, які візуалізували вподобані твори.

Ідея проекту народилась із любові Таїс до листівок та коротких оповідань, тому у своїй першій книжці авторка вирішила не розмежовувати цих двох захоплень.

Принцип відбору художників був спонтанним, тож звести результат до спільного знаменника було непросто. Тим паче, художники ілюстрували не один твір, а по кілька з 28. Цим самим знаменником Таїс завчасно призначила качечку, а також фрази з казок, які мали використати ілюстратори.

Як концепт-мейкер Таїс Золотківська передбачила і те, що малюнки, можуть дуже вже сподобатись читачам, і вони захочуть поділитися картинками з іншими (або ж навіки привласнити). Тому всі ілюстрації оформлені у вигляді листівок, які можна загарбницьки висмикнути без особливої шкоди для видання і надіслати поштівкою куди завгодно.

В англійській мові є таке поняття «DIY-…» (Do It by Yourself або «Зроби сам»). DIY-меблі, DIY-іграшки, DIY-книжки. Часто цю абревіатуру вживають навіть з іронічним відтінком. «ФарФор», назва якого теж не обійшлася без англійської, – саме той випадок, оскільки Таїс не скористалася допомогою жодного із видавців.

«Я зверталась до LiveBook (російське видавництво красивих і подекуди справді хороших книжок – irkopupirko), проте мені відмовили через надмірну завантаженість. Інші ж пропонували видаватись власним коштом. Тому я вирішила обійтись своїми силами і зробити все самостійно – швидше вийде».

Що саме вийде, буде видно вже менше ніж за місяць. Проте зрозуміло, що така схема матеріалізації видавничої ідеї цілком може стати новою для нас тенденцією. І, можливо, заслужено.

Довідки про книжку за мейлом: far.for.u@gmail.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. Олександр
    26.10.2009 в 11:34 pm

    Як інтелектуальний злочинець, я не можу не вкрасти думки і ідеї цієї людини придбавши книжку „Фарфор”, як інтелектуальний злочинець з великими планами на майбутнє, я мабуть придбаю кілька екземплярів одразу.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe