Читомо > Новини > «Долаючи тишу»: нове дихання української відеопоезії

Новини

«Долаючи тишу»: нове дихання української відеопоезії

02.06.2017 0 Автор:

30 травня відбулася онлайн-прем’єра авторського циклу відеопоезії «Долаючи тишу» на офіційному сайті проекту. Напередодні відео було продемонстровано на закритому допрем’єрному показі у кінотеатрі «Жовтень». Цикл складається з 5 авторських відео, відзнятих на вірші сучасних українських поетів. Презентація відео відбулася за підтримки Міністерства культури України, видавництва «Смолоскип» і мобільного оператора lifecell.

Цикл «Долаючи тишу», втілений PicOi LIVE Production, об’єднує в цілісне відеопоетичне полотно роботи на вірші відомих українських поетів молодшого покоління: Лесика Панасюка, Елли Євтушенко, Тараса Малковича, Дарини Гладун та Богдана-Олега Горобчука. Авторами музичного супроводу стали: Endless Melancholy (original version) та Жене Слов’ян&CB1 (festival version).

.

.
В.о. директора Інституту книги, керівник благодійного фонду «Смолоскип» Ростислав Семків розповів, що сучасним українським митцям бракує уваги ЗМІ і широкої аудиторії читачів.

«Це несправедливо, адже у нас є багато талановитих поетів і письменників, які, на жаль, лишаються маловідомими широкій публіці. Тому проект «Долаючи тишу», завдяки своєму популярному і цікавому формату, дозволяє цю аудиторію значно розширити», — вважає пан Семків.

Зі свого боку Людмила Стеценко, менеджер з корпоративної і соціальної відповідальності lifecell, зазначила, що окрім мистецької задачі, за назвою та елементами мови жестів у відео, цикл привертає увагу також і до проблем людей із вадами слуху в Україні.

«Уже кілька років поспіль ми допомагаємо центру з реабілітації слуху у дітей «СУВАГ». Тож підтримуючи мистецьку ініціативу, ми розповідаємо про серйозні теми через призму поезії», — додала представник lifecell.
.

Presentation_2905

.
Підтримали ініціативу й в Міністерстві культури України. У відомстві зазначили — використання сучасних технологій є важливим у сучасному світі та покликане актуалізувати сучасне мистецтво: «Нові творчі формати і рішення з’являються майже щодня. І для того, щоб українське мистецтво і українські митці бути невід’ємною частиною європейського, міжнародного арт-контексту, необхідно максимально використовувати усі сучасні інструменти. І саме цикл відеопоезії, в якому застосовані цифрові технології, є яскравим прикладом такого нового формату».

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe