Читомо > Новини > Два в одному: “Триб” Павла Вольвача і “Сім дощів” Надії Степули

Новини

Два в одному: “Триб” Павла Вольвача і “Сім дощів” Надії Степули

27.10.2009 0 Автор:

Презентація у тандемі для українського презентаційного синдрому явище не таке звичне. Крім того, якщо своїми збірками прагнуть здивувати  неподібні між собою поети. “Триб” Павла Вольвача  і “Сім дощів” Надії Степули вийшли в одній серії для вибагливого й інтелектуального читача “Зона Овідія” видавництва “Факт”, та ще й в один день. Крім того, пані Надія і пан Павло “колеги-журналісти на радіо “Свобода”, яких зближує  досить тривалий спільний відтинок часу й простору”.

Саме тому і на Форумі видавців у Львові, і нещодавно у Спілці письменників презентували свої книжки одночасно, незважаючи на приналежність авторів до різних літературних течій. На думку багатьох рецензентів, в обох поетів простежуються урбаністичні мотиви. Павло Вольвач, уродженець Запоріжжя, у Києві бував досить часто ще з дитинства, отож ліфта й трамвая не лякався. “Тут справа не в “урбаністичності”, а в новій території. У новому психологічному стані.

У Києві хіба що менше тепла й сонця, ніж на Південному Сході, й це серйозний недолік. Сонце, знаєте, надзвичайно важлива річ. Принаймні для мене…”, – зазначає автор. Надія Степула, яка виросла у сільській місцевості на Тернопільщині, назавжди лишила у собі душу сільської дитини, яка живе у місті: “Часом єдиною новиною для сільських жителів є те, що сьогодні пройшов дощ”. І це вже не тільки урбаністичні мотиви, а загальнолюдські.

Фактівський дизайн автори назвали “перфектним”. Для збірки  “Триб” використали репродукцію картини Давида Бурлюка “Князь Святослав”, яку люб’язно надав спеціально для обкладинки знаний дослідник українського авангарду Дмитро Горбачов.

28-го жовтня о 17:00 у Музеї Тараса Шевченка Павло Вольвач презентуватиме “Триб” соло. На Київському ярмарку XII “Книжковий світ” Надія Степула, крім збірки “Сім дощів”, порадує книжкою есеїстики “Анабазис”, які стосуються культури, історії, пам’яті,  знаменитих людей. Тож, хто не встиг…

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe