Читомо > Новини > Дві українські книжки потрапили до дитячого каталогу «Білі круки» від International Youth Library

Новини

Дві українські книжки потрапили до дитячого каталогу «Білі круки» від International Youth Library

12.10.2017 0 Автор:

International Youth Library (Міжнародна Молодіжна Бібліотека) в Мюнхені включила дві українські книжки до щорічного каталогу The White Ravens («Білі круки»), який присвячено найкращим дитячим виданням світу. Про це повідомляє офіційний сайт каталогу.

В каталозі опинилися казка Івана Франка «Фарбований Лис» видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та дитяча книжка Софії Андрухович і Мар’яни Прохасько «Сузір‘я Курки» видавництва «ВСЛ».

івіввіів

132074f7fc5d9e6f4614da1bfe55b63d
.FARBOVANYJ_LYS_13

Ілюстрації до книжки «Фарбований Лис»

suzirja_kurky_2.suzirja_kurky_3

Ілюстрації до книжки «Сузір‘я Курки»

Щороку до каталогу «Білі круки» журі обирає найкращі дитячі книжки з усіх країн світу, які згодом рекомендують до читання дітям і підліткам по всій планеті. Книги надсилають до Міжнародної Молодіжної Бібліотеки в Мюнхені (International Youth Library), де з них формують перелік кращих за критеріями літературного стилю, дизайну, універсальності теми, новаторства тощо.

Друковану версію каталогу представлять вже сьогодні, 12 жовтня,  у рамках цьогорічного книжкового ярмарку у Франкфурті (сцена для дітей в Холі 3.0 / K 137). Всі 200 видань можна буде побачити під час Болонського міжнародного ярмарку дитячої книги у 2018 році на стенді Міжнародної молодіжної бібліотеки в залі 29.

Нагадаємо, що минулого року в каталозі «Білі круки-2016» Міжнародної бібліотеки для дітей та юнацтва Україна була представлена також книжками.

ВСЛ

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe