Читомо > Новини > Дитяче читання і дитяча книга в Центральній та Східній Європі

Новини

Дитяче читання і дитяча книга в Центральній та Східній Європі

24.02.2010 0 Автор:

Такою буде тема щорічної Міжнародної науково-практичній конференції з проблем дитячого читання і дитячої книги, що відбудеться 29 квітня – 1 травня 2010 р. у Львові в рамках 4-го спеціалізованого «Форуму видавців – дітям».

Організатори конференції: Департамент гуманітарної політики Львівської міської ради, Інститут літератури імені Т.Г. Шевченка НАН України, Львівський Національний університет імені Івана Франка, Українська академія друкарства, Українська бібліотечна асоціація, Національна бібліотека України для дітей, Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Львівська обласна бібліотека для дітей, Громадська організація «Форум видавців».

Участь у конференції і теми доповідей підтвердили фахівці з дитячого читання: директор Центру дитячої літератури Національної бібліотеки Литви ім. Мартінаса Мажвідаса  Алдона Аугустайтене («Що дала Національна програма читання дітям Литви»), Голова литовської національної секції IBBY, доцент Вільнюського національного університету Кястутіс Урба («Литовська література періоду Незалежності»), завідувач відділу Центру дитячої літератури Національної бібліотеки Литви ім. Мартінаса Мажвідаса  Рома Кішунайте («Видання книг для дітей і підлітків в  Литві останніх 20 років: нові видавці, автори, тенденції розвитку», головний бібліотекар Центру дитячої літератури Національної бібліотеки Латвії Івета Круміна  («Філософські і практичні аспекти діяльності дитячого журі  в Латвії»),  головний бібліограф  Центру дитячої літератури Національної бібліотеки Латвії Сармате Галса («Книжкове дерево латвійської дитячої літератури останніх десятиліть»), доцент кафедри дитячої  літератури Таллінського національного університету, експерт  Національного  Центру дитячої літератури Маре Муурсепп, доцент Тартуського університету Анна Губергріц («Нові тенденції і старі традиції в естонській дитячій літературі на початку 21-го століття») та інші.

Організатори конференції очікують найближчим часом відповіді від науковців і практиків з Болгарії та  Росії.

Мета конференції – обмін досвідом між близькими в геополітичному і соціокультурному аспектах країнами як у сфері наукових досліджень, так і в практичній діяльності, що спрямована на підтримку книжкової культури і культури читання; ініціювання міжнародної співпраці у відповідних напрямах.

Під час циклів семінарів і презентацій, круглих столів та у дискусійних групах заплановано обговорити такі проблеми: – дієвість державних програм підтримки дитячого читання в зазначених; країнах, ефективність суспільних рухів на підтримку дитячого читання; –  досвід консолідації зусиль щодо формування у суспільстві позитивного іміджу читаючої людини; – сучасний літературно-видавничий процес як аргумент «за» чи «проти» дитячого читання; – інноваційна діяльність сучасних дитячих бібліотек, в т.ч. шкільних; –  інноваційна діяльність в сфері освіти на підтримку дитячого читання; –  сучасні засоби просування та реклами дитячої книги, автора;  –  перспективи дитячої книги и читання в кризовий час.

Заявки на участь у конференції приймаються до 1 квітня на адресу childrenreading@bookforum.com.ua

Реєстраційні матеріали на сайті http://www.bookforum.com.ua/news/20100223/2331.html

Прес-служба Форуму видавців

тел. (032) 276-41-52

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe