Читомо > Новини > Екранізація «Причинної» візьме участь у двох міжнародних фестивалях

Новини

Екранізація «Причинної» візьме участь у двох міжнародних фестивалях

18.02.2018 0 Автор:

Анімаційну баладу «Причинна», створену за однойменним твором Тараса Шевченка, відібрали до участі у ще двох міжнародних фестивалях. Про це повідомляє Держкіно.

Зокрема, фільм візьме участь у 18-му Festival Internacional de Cine Lanzarote в Іспанії та у 13-му Athens ANIMFEST, що пройде у Греції. Цього року «Причинна» стала єдиною українською стрічкою на цих фестивалях.

13-ий Міжнародний анімаційний фестиваль в Афінах (Athens ANIMFEST) відбудеться 15–21 березня. У семиденній програмі фестивалю аніматори з усього світу змагаються у конкурсних програмах або демонструють свої твори під час інших подій фестивалю.

До участі у Athens ANIMFEST запрошуються повнометражні, короткометражні, студентські та експериментальні анімаційні фільми. Нагороди фестивалю мають назву COTINOS (від грецького — ???????): так називався вінок із гілок священного оливкового дерева, який отримував переможець стародавніх Олімпійських ігор.

18-ий Міжнародний кінофестиваль в Лансароте (Festival Internacional de Cine Lanzarote) відбудеться 20–28 квітня. Цього року організатори фестивалю одержали 3 тис. 76 заявок зі 111 країн світу. «Причинна» стала однією із 97 картин, які змагатимуться у конкурсі фестивалю.

Короткометражний анімаційний фільм«Причинна» знятий компанією «Магіка Фільм» за підтримки Держкіно України. Режисер, автор сценарію та художник-постановник мультфільму – Андрій Щербак, продюсер – Геннадій Кофман.

Читайте також: Українські мультфільми з книжок: три екранізації «дорослих» сюжетів

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe