Читомо > Новини > Фестиваль каліграфії і типографії «Рутенія» відбудеться вдруге

Новини

Фестиваль каліграфії і типографії «Рутенія» відбудеться вдруге

19.10.2010 0 Автор:

12 -14 листопада у КДІДПМД імені Михайла Бойчука (вул. Кіквідзе, 32) вдруге відбудеться шрифтово-каліграфічне свято «Рутенія».

Головна мета фестивалю — поновити інтерес до каліграфії й типографії в Україні, створити середовище для спілкування каліграфів, шрифтарів, типографів, видавців, людей творчих професій, працівників рекламного бізнесу, студентів художніх закладів та всіх, хто у словах і книгах цінує не тільки зміст, але й вишукану форму.

«Рутенія» поєднає у спільному просторі твори й виступи представників різних традицій писемності та видавничих культур, а це сприятиме розвитку української абетки як самобутньої та рівнозначної серед інших алфавітних систем. Саме тому фестиваль має гасло: «Буква — знак нації».

Заходи фестивалю зосереджено довкола виставки робіт визнаних класиків та молодих митців — каліграфів, графіків, дизайнерів. В експозиції буде представлено проекти шрифтових гарнітур, сторінки книг, арт-буки, естампи, інсталяції та колекції інструментів, які належать до різних історичних періодів і культур.

У програмі «Рутенії» — лекції та майстер-класи українських і запрошених майстрів, відкритий пленерний практикум «Вулична каліграфія», перегляд тематичних фільмів. В межах фестивалю відбудеться перший в Україні конкурс оригінальних українських шрифтів.

До участі в конкурсі можна подавати шрифтові гарнітури або проекти шрифтів, які повністю підтримують набір знаків української кирилиці.
Участь у конкурсі можуть брати проекти двох категорій:
1. Текстовий український шрифт.
2. Акцидентний український шрифт.

Для участі в конкурсі автори мають надати два аркуші для кожного проекту:
1. Демонстраційний плакат проекту.
2. Друкована презентація, в якій слід подати повний набір знаків проекту.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe