Читомо > Дайджест > Які письменники найбагатші: версія Forbes

Дайджест

Які письменники найбагатші: версія Forbes

04.08.2017 0 Автор:

Журнал Forbes оприлюднив рейтинг найоплачуваніших письменників 2017-го року. Перше місце у списку посіла авторка серії книжок про пригоди Гаррі Поттера – Джоан Роулінг.

Загалом до списку потрапили 11 письменників, 5 з яких вже мають екранізації власних творів. Сумарна кількість проданих книжок усіх учасників рейтингу сягає 30 мільйонів примірників. У грошовому еквіваленті такий обсяг оцінюється в 312,5 млн. доларів США.

Джоан Роулінг вдалося посунути з першої позиції минулорічного лідера Джеймса Паттерсона. У 2016-му році вона займала лише третю позицію, заробивши 19 млн. доларів. Цьогоріч Паттерсон опинився вже на другому місці.
.

Найоплачуваніші письменники 2017-го року за версією журналу Forbes

1Роулінг

Джоан Роулінг — британська письменниця, сценарист, кінопродюсер, здебільшого відома як автор серії романів про Гаррі Поттера. Її книги одержали світове визнання, виграли низку нагород і вийшли тиражем понад 400 мільйонів примірників. Септологія очолила список найбільш продаваних серій романів в історії та була екранізована в серії однойменних кінофільмів, у продюсуванні та створенні сценарію до яких доклалась і сама письменниця.

Читайте також: «Прокляте дитя»: Гаррі Поттер і смак розчарування

2Паттерсон

Джеймс Паттерсон — американський письменник, що працює в жанрах трилер і детектив. Широко відомий завдяки серії романів про інспектора Алекса Кросса. Паттерсон також написав 4 романи про детектива Майкла Беннета та 11 романів під егідою «Жіночого клубу розкриття вбивств», а також багато самостійних творів.

3Кінні

Джефф Кінні — американський розробник ігор, карикатурист та дитячий письменник. Серед його книжок бестселер «Щоденник слабака» (Diary of a Wimpy Kid), що мав декілька продовжень. За мотивами книжки в 2010 році було знято однойменний фільм, а потім ще два сиквели. Також Кінні — автор орієнтованого на дітей ігрового сайту Poptropica.

4Браун

Ден Браун — американський письменник, журналіст, музикант. Написав кілька відомих творів, серед яких «Код да Вінчі» та «Янголи та демони», що розповідають про таємні товариства та конспірологічні теорії. Ці книги перекладені на більш ніж 40 мов та продані у кількості близько 90 мільйонів екземплярів.

Читайте також: Читомо читає: Селезньов, Сіксу, Браун, Фішер

5Кінг

Стівен Кінг — американський письменник, автор більш ніж 200 творів, серед яких понад 50 книг-бестселерів. Було продано більш ніж 350 млн копій його романів та збірок оповідань. На основі його історій знято низку фільмів, а також створено комікси. Має низку почесних відзнак, серед яких медаль «За особливий внесок в американську літературу» та «За внесок у світове Фентезі» (2004). Був нагороджений Канадської асоціації книгопродавців (2007) і званням Гросмейстра від Американських письменників містиків (2007).

6Грішем

Джон Грішем — американський письменник, автор кримінальних романів та романів в жанрі «юридичні трилери». Багато його книжок були перекладені різними мовами світу. Станом на 2008 рік друком вийшло понад 250 млн примірників його творів. Більшість романів не тільки стали бестселерами, але й були екранізовані за участю відомих голлівудських акторів.

7Нора

Нора Робертс — відома американська письменниця, авторка любовних та детективних романів. За свою кар’єру встигла написати величезну кількість книжок, які розподіляються між різними серіями.

8Пола

Пола Гоукінз — британська письменниця, яка здобула широку популярність після публікації роману «Дівчина у потягу». Він був виданий в середині січня 2015 року. До початку березня було продано більше одного мільйона примірників роману, а до квітня — вже півтора мільйона. Протягом 20 тижнів роман перебував в топі британського рейтингу книжок, виданих у твердій обкладинці, що стало новим рекордом.

9Erika

Еріка Леонард Джеймс — англійська письменниця, автор еротичного бестселера «П’ятдесят відтінків сірого» (2011).

10Стіл

Даніела Стіл — авторка численних романів-бестселерів. Загальний тираж її книжок складає 510 млн примірників. 23 її новели були екранізовані.

11Ріордан

Рік Ріордан — американський письменник, котрий став відомим завдяки фентезійній серії «Персі Джексон і Олімпійці».

Читайте також: Кінг, Ріордан і Лафлер діляться секретами письменницької майстерності

Графіка: Ната Коваль

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe