Читомо > Новини > Форум видавців у Львові пройде без російських видавців

Новини

Форум видавців у Львові пройде без російських видавців

18.07.2014 0 Автор:

Присутність російських видавців визнано небажаною, тому їх на Форумі видавців у Львові не буде. Про це йдеться в офіційній заяві громадської організації.

«Українські книготорговельні компанії будуть попереджені про недоречність продажу книжок російського походження в сьогоднішніх умовах. Якщо вони все-таки вирішать торгувати, то будуть зобов’язані маркувати книжки згідно з ухвалою Львівської міської ради від 10 липня 2014 р. Наліпки для маркування забезпечить ГО «Форум видавців», що також контролюватиме дотримання вимог ухвали», – йдеться у повідомленні.

Рішення про придбання книжок лишається за відвідувачами ярмарку.

Форум видавців рекомендуватиме, одночасно з купівлею російської книги, жертвувати кошти для українського війська.

“Ситуація, коли три чверті українського ринку це книжки, імпортовані з Росії, є нездоровою навіть для мирного часу. А зараз, коли залежність від російського імпорту стає небезпечним тягарем для України, ми повинні поєднати зусилля й допомогти українським видавцям. Ми сподіваємося, що запропоновані заходи сприятимуть, крім послаблення російської казни та зниження ідеологічного впливу, оздоровленню і зміцненню українського книжкового ринку”, – зазначають організатори.

Олександра Коваль, президент ГО «Форум видавців» наголосила: «Я запрошую на 21-ий Форум видавців у Львові. Ми всі сподіваємося, що ситуація буде настільки стабільною, щоб він відбувся. Але і в цьому випадку його проведення буде найскладнішим з усіх попередніх років. Тому я закликаю прийти і купити українські книжки. Це допоможе українським видавцям і Форумові продовжувати свою діяльність. Одночасно я прошу утриматися від псування російських книжок та агресивності щодо їх продавців. Прошу бути особливо пильними, уникати провокацій і припиняти провокаційні дії, які можуть бути вчиненими з метою дискредитації нашого Форуму і мешканців Львова. Бути чи не бути українській книжці залежить від того, чи ми купуватимемо і читатимемо більше. Бути чи не бути Україні – залежить від нашої солідарності і самовідданості. Ми переможемо».

«Ми хочемо, щоб українці зрозуміли: книга – це також товар. Зараз, коли російська зброя вбиває українців та руйнує міста на Донбасі, купувати російські товари означає опосередковано фінансувати терористів», – пояснює позицію бойкотувальників координатор Економічного бойкотного руху Олег Радик.

Бойкотний рух закликає українців до завершення збройної агресії та окупації Криму утриматись від купівлі будь-яких російських товарів, натомість купувати українське, підтримуючи вітчизняну економіку.

Як повідомлялось, 21-ий Міжнародний книжковий «Форум видавців у Львові» пройде 11-14 вересня.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe