Читомо > Новини > Інтерактивна «Монголіада» від «Пост-книжкового видавництва»

Новини

Інтерактивна «Монголіада» від «Пост-книжкового видавництва»

06.09.2010 0 Автор:

«Пост-книжкове видавництво»  – так визначають новий інтернет-проект Subutai (http://www.subutai.mn/) його засновники, одним з яких є відомий письменник-фантаст Ніл Стівенсон (автор таких романів як «Snow Crash», що став своєрідною  квінтесенцією кіберпанку, «Cryptonomicon»). Первинна ідея нового проекту виникла давно: ще 15 років тому, адже фантаст Ніл Стівенсон написав колись книжку «Смарагдовий час», де зобразив інтерактивний буквар. Колись це було справді нереальним – тепер це прототипи сучасних електронних «читалок».

Вчергове задумавши новий твір із змалюванням яскравих батальних сцен – Ніл Стівенсон зрозумів, що довгі й почасти нудні описи битви краще сприйматимуться читачами анімаційно. Так виник роман-проект «Монголіада», історія монгольського нашестя на Європу. Крім Стівенсона, але на чолі з ним, над романом працюватиме колектив авторів-професіоналів. В ідеалі – це платформа для публікації електронних книг, що дасть можливість письменникам тісніше спілкуватись з читачами, адже це буде така собі соціальна мережа, що об’єднуватиме коло зацікавлених не лише навколо тексту, а й додаткових елементів контенту – глосаріїв, музики, фотографій та відео, які додаватимуть і обиратимуть автори. Тобто всі охочі можуть долучитись до виходу інтерактивної книжки.

Роман виходитиме порціями – новелами, які тепер більше ніж текстові. Вони стануть доступні для кожного, хто оформив он-лайн передплату на сайті, вартість якої $5,99 на півроку або $9,99 на рік. Учасники спільноти Subutai відразу отримуватимуть оновлення на свої геджети, адже робота сервісу передбачена для програм iPad/iPhone, Kindle, Android та інших.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe