Читомо > Новини > Хоббіт Більбо Беґінс запрошує у свої будиночки

Новини

Хоббіт Більбо Беґінс запрошує у свої будиночки

10.11.2010 5 Автор:

Про те, що Google Maps зробила карту Середзем’я – вигаданого світу Джона Толкієна, мабуть, усі знають. Та ще й, можливо, вам доводилось розшукувати маршрути головних героїв на цій ось мапі:

Але щоб таке: відтворити помешкання славнозвісного хоббіта Більбо Беґінса, героя роману «Володар перснів» та однойменного фільму-трилогії, то це вже просто фантастика! Завдячуємо цим домогосподарці та фанатці книги Медді Чемберз із Англії, яка відтворила мініатюрну копію будинку та присадибної ділянки.

Медді, як виявилося, – нестандартна фанатка, і просто перечитувати книги Толкієна та переглядати фільми, грати в комп’ютерні ігри й чатитись із фанами їй замало. Вона пішла далі: витративши цілий рік, створила детальну копію будинку, з якого почалася авантюрна подорож хоббітів, і тепер з гордістю демонструє свій витвір кожному охочому. А ми вам.

Ось до чого часом може привести пристрасна любов до книги. Медді, наприклад, йшла до свого будиночка з десятилітнього віку, коли вперше познайомилася із творчістю Джона Толкієна. Відтоді вона встигла подорослішати, народити двох чарівних близнят і перечитати «Володаря перснів» більше двадцяти разів. А коли малюкам виповнився рік, Медді почала відвідувати коледж, де їй задали зробити яку-небудь іграшку своїми руками. Не диво, що жінка вирішила створити пагорб із дверима, начебто помешкання хоббіта. Потім вона подумала, що можна було би зробити так, щоб дах знімався і всередині було видно крихітні кімнатки. Так Медді й захопилася.

Виявилося, що наповнювати будиночок меблями та речами надзвичайно цікаво. Більшість предметів Медді зробила своїми руками, дещо позичила у ляльок. Вона навіть врахувала такі деталі, як портрети родичів Більбо Беґінса, що висять на стінах. Або папери, що лежать на письмовому столі – це копії справжніх середньовічних географічних карт. А поряд із будинком дівчина ще й город зробила, де хоббіт вирощує овочі.

На блозі Медді Чемберз можна побачити всі етапи створення пагорба, а також безліч фотографій інтер’єру. Радимо переглянути.

Зробити для краси – це добре, а ось жити в справжньому хобіттському будиночку – то справжнє крейзі. Португальський студент Моабі, якому геть обридли мегаполіси, вирішив збудувати справжню хобіттську хатку. Тепер разом із дружиною і двома малюками Моабі живуть-поживають під землею і, сподіваємось, наживають добра.

Якщо ви не живете в хобіттському будиночку, а ваш коханий для вас поки що його не збудував, не журіться! Їдьте в Нову Зеландію і переночуйте кілька ночей у хоббітському мотелі, який виглядає ось так:

А так всередині:

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. 10.11.2010 в 1:43 pm

    оце роботи
    науково-дослідної ггг)))

  2. 11.11.2010 в 12:19 am

    мене щось навіть проперло – жити у такій хатці. Не те, щоб я фанат Толкієна, але люди створили свою казку. Твір надихає на неймовірні речі!
    Книжка надихає…

    Хочу таку хатку…

  3. drakon4yk
    11.11.2010 в 12:58 am

    ого, крутяцько, особливо зменшена копія – це ж стільки часу пішло на добирання отих чашечок-табуреточок…

  4. Сашкаааа
    11.11.2010 в 9:10 am

    Класно!!! Захоплення цих людей так вражає, що й собі шочеться створити власну казку…

  5. перуцька
    11.11.2010 в 11:24 am

    а ще кажуть, що в мене шизофренія..))

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe