Читомо > Новини > «Книга-мандрівка. Україна»: одна книжка та понад 500 гостей

Новини

«Книга-мандрівка. Україна»: одна книжка та понад 500 гостей

06.02.2018 0 Автор:

31 січня у просторі IZONE креативна агенція «Green Penguin» спільно з видавництвом #книголав презентували проект національного масштабу – ілюстроване видання «Книга-мандрівка. Україна». На подію зареєструвалися майже 300 людей, але фактична кількість гостей склала понад 500, що значно перевищила оцінку організаторів.

Востаннє така масштабна презентація книжки відбулася два роки тому — одне з найвідоміших видавництв України А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА предаставляло книжку одної з найвідоміших у світі авторок — Джоан Ролінґ. Цього ж разу «Книга-мандрівка» — український дебют колективу авторів, що згуртувалися під лейблом Green Penguin та молодого видавництва #книголав.

 

IMG_3142

 

Видання укладене у форматі «едьютеймент», і вміщує 30 ілюстрованих карт областей і міст, а це 1200 унікальних фактів про Україну — її історичне минуле, культурну спадщину, економічний потенціал та природні дива. У книжку також були включені відомі постаті України — від Ярослава Мудрого до Миколи Амосова, від Віри Холодної до Джамали.

 

_IMG_3343

 

Зірки з’явилися і безпосередньо на презентації — серед гостей були співачка Марія Яремчук, лідер гурту «Друга ріка» Валерій Харчишин, телеведучі Дмитро Комаров та Катерина Осадча, акторки серіалу «Школа» Альона Курта та Яніна Андреєва, фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя, мандрівник та блогер Богдан Логвиненко, лідер рок-гурту O.Torvald Євген Галич, актори Остап Ступка та Юрій Горбунов. Провела ж цей вечір телеведуча Марічка Падалко.

 

_IMG_3329

 

Захід був заявлений як презентація видання «національного масштабу», і цей статус підкріпила присутність у залі представників Міністерства закордонних справ та Міністерства економічного розвитку.

Читайте також: Книжки про Україну: розкажи іноземному другу про батьківщину

 

_IMG_3312

 

Окрім неформального знайомства організатори провели інтелектуальну вікторину та аукціон, на якому розіграли останній примірник німецької версії книги, переклад якої було здійснено саме завдяки МЗС України та Посольства України у Німеччині.

 

_IMG_3330

 

«Книга-мандрівка. Україна» надійшла в продаж в останні дні 2017 року, проте, якщо вірити анонсам і топам онлайн-книгарень, уже встигла стати «хітом продажів», навіть попри ціну в 400 грн. На презентації видання можна було придбати за акційною ціною, 350 грн.

Читайте також: Комунікативні книжки-ігри для дітей: читати й спілкуватися

 

IMG_3339

 

«За одну годину на презентації ми продали стільки ж примірників, скільки зазвичай продаємо у такій ціновій категорії за кілька днів на найуспішніших українських книжкових виставках», — зазначила виконавча директорка видавництва #книголав Ірина Краснокутська.

 

_IMG_32432

 

«Ми як креативна агенція добре розуміємося на інструментах промоції. Тому ми намагалися зробити такий собі брендинг території України та виділити кожний окремий регіон — як справді унікальний. Ми ставили перед собою мету відкрити Україну перш за все для самих українців. Позбавити нас «комплексу неповноцінності», адже у нас дивовижна країна, талановиті люди, давня історія і неймовірний потенціал», — розповіла співавторка проекту та співзасновниця агенції Ірина Тараненко.

 

_IMG_3251

 

Видання створене у популярному форматі, проте кожен факт був перевірений експертом у своїй галузі. «Тексти у книзі подані у форматі “пружинки” — це винахід креативної агенції Green Penguin: одне речення, яке поєднує в собі 3–4 факти і пояснює явище з різних сторін, а інколи й точок зору. Це лаконічно, просто, цікаво, але водночас і глибоко. Ми віримо, що кожен із цих фактів підштовхне вас знайти більше інформації, відшукати ще більше захопливої та корисної інформації»,пояснює задум редакторка та координаторка проекту Ірина Батуревич.

 

_IMG_3320

 

«Україні справді бракувало такого класного проекту — про нас, але без соняшників та шароварів, та про те, наскільки крута та дивовижна наша країна, як багато в нас цікавинок, окрім Одеси та Львова. Ця книжка — чудова нагода розповісти дитині чи дізнатись самому про нашу історію, можливості, міфи та причини для гордості», — розповідає Світлана Павелецька, партнерка видавництва #книголав.

Читайте також: «Щоденник токійського підлітка»: приїхати, побачити й перемогти Токіо

 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe