Читомо > Новини > THE MARKETS-2017: тренди і цифри, жінки у видавничому бізнесі, англомовні ринки

Новини

THE MARKETS-2017: тренди і цифри, жінки у видавничому бізнесі, англомовні ринки

22.08.2017 0 Автор:

THE MARKETS – це щорічна бізнесова конференція, що відбувається напередодні Франкфуртського книжкового ярмарку. Саме тут провідні гравці світового видавничого ринку зустрічаються, тиснуть один одному руки та обмінюються секретами успіху. Конференція надає фахівцям із видавничої справи унікальну інформацію з перших рук про нові форми та сфери видавничого бізнесу. Цього року конференція відбудеться 10 жовтня. Читомо розповідає, чого варто очікувати від чергового бізнес-самміту.

 

Нині це одна з найбільш очікуваних подій Франкфуртського книжкового ярмарку, організована у співпраці з нью-йоркським виданням Publishing Perspectives.

Цьогорічною фокус-темою THE MARKETS є «Зміна: погляд на 360 градусів» (Change: A 360-Degree View).

Щороку THE MARKETS фокусується на окремих ринках і надає можливість представникам індустрії представити свої національні здобутки на міжнародному рівні. Торік це були сім ринків: Польща, Бразилія (яка шукала свій шлях крізь економічну рецесію), Іспанія, Великобританія, ОАЕ, Філіппін та Фландрії й Нідерландів. Цьогоріч у поле зору учасників конференції потраплять лише п’ять значно більших ринків з очевидним акцентом на англомовність: Франція, Індія, Південно-Східна Азія, Велика Британія та Сполучені Штати Америки.

Читайте також: Франкфуртський книжковий ярмарок: головні акценти події

Вибір ринку не зумовлюється виключно позитивними показниками. Так, у 2016-му свій книжковий ринок представляла Бразилія, чию презентацію організатори охрестили «В пошуках шляху крізь економічну рецесію». Пострадянські та маленькі ринки теж мають шанс на озвучення – так Польща виступала в образі «воріт у Східну Європу», Філіппіни презентували свої «Моменти злету та міжнародні можливості».
.

Безымяннысмсмй

.
Очевидно, серед представлених ринків обов’язково з’являється і Почесний гість ярмарку. Торік Фландрія і Нідерланди прозвучали з темою, яку, наприклад, у 2018 сміливо може озвучити й Грузія – «Великий бум у перекладах». Цьогоріч Почесним гостем стане Франція. Другий рік поспіль на конференції стабільним інтересом користується Великобританія.

Відомий літературний агент Ендрю Віллі з Нью-Йорка відкриватиме конференцію з доповіддю про вплив політики Дональда Трампа на видавничу справу. Також на конференції виступатиме Андре Брідт, директор Nielsen Book Research International – з 30-хвилинною доповіддю про основні видавничі тренди у світі: про останні зміни у сферах друку і діджиталу, про «довгостратегічність» дитячої та підліткової книги на ринку, про ситуацію з Амазоном.
.

21013629_1543109045727138_959120154_n

Андре Брідт
.

Торік в інтерв’ю для Читомо він поділився враженнями та окреслив коло своїх інтересів: «Ця конференція дуже корисна для мене, я познайомився з багатьма потрібними мені людьми» – зазначає Андре Брідт. «Не всі ринки були для мене цікавими – ми вже маємо достатньо даних про ринки Великобританії та Бразилії, бо працюємо там. Натомість цікавіше було почути презентації ринків, інформацією про які ми не володіємо, зокрема Польщі та Філіппін. Одним з факторів нашого зацікавлення є державна підтримка цього бізнесу. Книжкові ринки, стимульовані державою стають видимими – з ними легше співпрацювати. Особливо якщо держава інвестує в освіту та культуру: десятки мільйонів людей, які вміють і хочуть читати – це привабливо для ведення видавничого бізнесу. Окрім цього, нам цікаві ринки з перспективою до зростання. Насамперед я кажу про Польщу та Україну».

Line_gold

Також у конференції візьмуть участь:

  • Жан Маттерн, головний літературний редактор відділу іноземної літератури видавництва «Грассе» (Франція)
  • Кейті Еспінер, виконавчий директор видавничої групи «Оріон» (Великобританія)
  • Аріф Хакім, виконавчий директор PTS Media Group (Малайзія)
  • Хемін Сунім, буддистський монах і автор світових бестселерів, якого останнім часом активно просуває західна преса
  • Анант Падманабхан, виконавчий директор представництва Harper Collins в Індії та інші.

Line_gold

Також цьогорічна конференція THE MARKETS стане майданчиком для дискусії про роль жінки у видавничому бізнесовому середовищі. П’ять успішних лідерок поділяться власними думками про роль жінки у сучасній видавничій індустрії. Вони обговорять, як вони досягли своїх високих посад, поділяться особистим досвідом і розкажуть про ті професійні виклики, з якими вони зіштовхнулися під час роботи. Основна мета: надихнути молодих жінок на початку їхньої видавничої кар’єри.

 

Спікерки

Line_gold

  • Трейсі Армстронг, президентка та головна виконавча директорка Copyright Clearance Center (американська компанія, що займається колективними авторськими правами). Трейсі очолювала організацію під час феноменальних змін і викликів та допомогла змінити ліцензійні рішення компанії, щоб задовольнити потреби сучасного цифрового видавничого світу. Вона співпрацює з видавцями, авторами, університетами, комерційними підприємствами та галузевими асоціаціями з усього світу, займається проблемами з авторськими правами та створює нові альянси. Трейсі Армстронг має ступінь магістра ділового адміністрування в Північно-Східному університеті та працює в Раді Міжнародної федерації організацій з прав на відтворення (IFRRO).
  • Софі де Клозе, директорка французького видавництва «Фаяр» (з 2014 року). До цього Софі працювала редакторкою відділу художньої літератури та нон-фікшн протягом десяти років. Вона є редактором Гілларі Клінтон, Генрі Кіссинджера, Боба Ділана, Елізабет Штрут, Леслі Джеймісон та багатьох інших. Вона опублікує французькі переклади майбутніх книг колишнього Президента США Барака Обами та колишньої Першої леді Мішель Обами.
  • Aрпіта Дас, директорка незалежного видавництва Yoda Press в Нью-Делі. Вона також є куратором щорічної Книжкової Премії за досконалість у письмі та кіномистецтві на Мумбайському кінофестивалі. Вона також є одним із засновників видавничої платформи AuthorsUpFront.com. Вона пише про книги, видавничу діяльність, попкультуру та книжкову культуру для відомих періодичних видань в Індії.
  • Ксандра Рамос-Паділья, директорка Національного книжкового магазину та президент видавництва «Anvil Publishing» (Філіппіни). Наразі Ксандра наглядає за всіма процесами в книжковому магазині, керує своїми співробітниками (їх понад 2 500!) та наполегливо шукає нові способи заохочення філіппінців до читання.
  • Віккі Вільямс, виконавча директорка видавничої компанії Emerald Group (Великобританія), що працює понад 15 років у сфері наукового книговидання.

Line_gold

Переглянути програму конференції можна за цим посиланням

 

Знижки на придбання квитків діють до 31 серпня.

 

Ірина Батуревич, Юлія Клебан

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe