Читомо > Новини > Львівський художник Андрій Данкович став учасником Comic-Con у США

Новини

Львівський художник Андрій Данкович став учасником Comic-Con у США

14.07.2017 0 Автор:

Художник зі Львова Андрій Данкович став першим українцем, якого запросили на фестиваль коміксів та популярної культури Comic-Con у Сан-Дієго. 

«Усе насправді дуже просто вийшло. Ми вирішили до них написати влітку минулого року, як то кажуть по приколу. У вересні нам відписали, що в них велика кількість людей подає заявки і щоб взяти участь треба чекати кілька років. Але запропонували на всякий випадок заповнити заявку і вислати роботи. Ми це зробили і вже в листопаді нам відписали, що ми запрошені», – розповів Андрій.

Також він зазначив, що це перший випадок, коли українські комікси офіційно будуть представлені на Comic-Con. Він матиме на фестивалі окремий стенд зі своїми коміксами та роботами колег.

1429774_1472950
.

Як відомо, Андрій Данкович – автор трьох книг коміксів: «Cвіт 912», «Cон» та «Війна Богів». У 2009 році він закінчив Українську академію друкарства. У 2016 році завдяки збору коштів на краудфандинговій платформі «Велика ідея» вийшла друком його збірка коміксів «Саркофаг».

1429774_1472949

.

Comic-Con —  щорічний фестиваль, що проходить у місті Сан-Дієго з 1970 року. Він був заснований Шелом Дорфом і спочатку замислювався як виставка коміксів. З часом вона розширювалася, включаючи в себе й інші елементи поп-культури, такі як, аніме, манга, література жахів, колекційні карткові ігри, відеоігри, фентезі та науково-фантастичні фільми й літературу. У 1970 році виставку відвідали 300 осіб. У 2009, за різними даними, 125 000 осіб. У фестивалі бере участь велика кількість відомих акторів, режисерів; демонструються уривки з нових фільмів, демо комп’ютерних ігор.

Цьогорічний Comic-Con у Сан-Дієго проходитиме 20-23 липня.

Читайте також: Kyiv Comic Con 2017: Що читають косплеєри?

Zaxid.net

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe