Читомо > Майстер-клас > Майстер-клас з паперової ілюстрації Paper Weekend

Майстер-клас

Майстер-клас з паперової ілюстрації Paper Weekend

01.04.2014 0 Автор:

Цими вихідними в Школі візуальних комунікацій (SVC) відбувся обіцяний майстер-клас Paper Weekend. Заняття з ілюстрації тут відбуваються регулярно, але цього разу з ілюстративних технік практикували паперові. Викладачами стали Аня Хоменко – художник-ілюстратор, спеціаліст з книжкової та журнальної ілюстрації, Ігор Чалий – дизайнер, художник-ілюстратор, спеціаліст з паперової пластики та Даша Бабченко – художник-ілюстратор, спеціаліст з макетування. Що з цього вийшло, Читомо розповіла Аня Хоменко.

Першопочатково планувався майстер-клас з техніки pop-up. Але в ході роботи ми вирішили познайомити охочих не лише з об’ємною ілюстрацією, але й з технікою paper cutting, щоб у результаті кожен учасник навчився поєднувати різні паперові техніки в одному проекті. Так прийшла ідея створення дводенного воркшопу з паперової пластики.

chytomo_anna_homenko1

Учасники заходу дізнались, що таке паперова пластика, що вона в себе включає та в яких сферах використовується. Також усі вони мали змогу попрацювати з професійними інструментами та дізнатись особливості роботи у створенні паперової ілюстрації.

chytomo_anna_homenko3

Звісно, було виділено час і на знайомство з яскравими представниками у сфері паперової пластики. Ми переглядали та аналізували роботи таких відомих художників та студій як Rob Ryan, Chloe Fleury, Bomboland  та інші (хто не пішов по лінках, той багато втратив – Ред.). Всі обрані для презентації проекти дуже відрізнялись за стилістикою. Це дало змогу зрозуміти, що паперова ілюстрація зараз є досить популярною, цікавою та має безліч можливостей для реалізації.

chytomo_anna_homenko4

Обидва дні були досить насиченими і на практичні завдання: ми вирізали, клеїли, макетували і навіть мали завдання, що включали в себе роботу над реальними кейсами. Спершу працювали над простими завданнями та схемами, а потім і над брифами.

chytomo_anna_homenko12

chytomo_anna_homenko14

chytomo_anna_homenko_6916

Загалом я приємно вражена результатами, які показали учасники воркшопу. Їм вдалося створити насправді яскраві та стильні роботи. Більшість виконаних робіт уже можна використати в комерційній ілюстрації.

chytomo_anna_homenko7

chytomo_anna_homenko15

chytomo_anna_homenko16

chytomo_anna_homenko19 chytomo_anna_homenko18 chytomo_anna_homenko17

 

В результаті ми отримали багато унікальних робіт, кожна з яких тою чи іншою мірою відповідає індивідуальності свого автора. Для прикладу, pop-up Анфіси Хліб:

chytomo_anna_homenko8

А ось робота Олени Мишанської. Оленка давно працює в техніці витинанки, тож їй легко вдалося поєднати і витинанку, і pop-up:

chytomo_anna_homenko9

Дизайнер Оксана Олефіренко добре попрацювала над паперовим леттерінгом, який хоч зараз можна використати в оформленні кафе.

chytomo_anna_homenko11

Сподіваюся, що кожен учасник воркшопу не просто відкрив для себе нову техніку, але й набрався достатньо вражень для подальших творчих пошуків та починань. Тепер залишилось не розгубити всього натхнення, бути терплячим та працювати, працювати, працювати 🙂

chytomo_anna_homenko20

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Iншi записи по цiй тематицi:

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe