Читомо > Новини > Мандри книги або Міжміський буккросинг

Новини

Мандри книги або Міжміський буккросинг

24.09.2010 2 Автор:

Запал організовувати книжкові події у Львові не згасає й після проведення Форуму видавців. Естафету переймають молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив» і школа риторики та ораторства АҐРУС. Саме вони, за підтримки мережі книгарень «Є» та літературної агенції «Піраміда», вирішили втілити ідею буккросингу всеукраїнського масштабу, започаткувавши проект «Мандри книги». Зі Львова й розпочали: 22-го вересня з площі Ринок вирушила в подорож книга, що її вибрали організатори – «П’ятеро в ліфті, не рахуючи музи» авторства такого собі Алєкса Конічіви (http://alex-konichiva.livejournal.com/)

Власне, ідея заходу «Мандрів книги» проста, а мета благородна – популяризувати читання (щоправда, завдання тут стоїть надскладне, адже зображальні засоби обкладинки обраного видання абсолютно не викликають бажання його розгортати), як стверджують його учасники. Вони передають книжку з міста у місто, при цьому в кожному влаштовують відкриті читання на центральних площах. На згадку про перебування книжки у місті, учасники роблять її світлини.

Міста, які вже нанесені на мапу: Львів, Рівне, Житомир, Луцьк, Ужгород, Хмельницький, Вінниця, Дніпропетровськ, Івано-Франківськ, Тернопіль, Харків, Миколаїв. Список поповнюється, маршрут подовжується, але в будь-якому випадку книга має знову дістатися Львова 22-го грудня.

Правила участі для бажаючих долучитися до проекту, фотофіксація книгомандрів розміщені в соціальних мережах: Facebook (http://www.facebook.com/profile.php?id=100000403239378#!/group.php?gid=105647296159343&ref=mf) та вконтакті (Мандри книги

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. перуцька
    24.09.2010 в 11:20 am

    хай ще іграшку докинуть)

  2. huhamohovynka
    24.09.2010 в 11:34 pm

    хочу книжку у Києві

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe