Читомо > Новини > Медвін: Книжковий світ. RELOAD?

Новини

Медвін: Книжковий світ. RELOAD?

28.10.2015 0 Автор:

«Книжковий ярмарок МЕДВІН повертається на “Олімпійський”» – інформували організатори, запрошуючи на захід. Однак повернення відбулося, слава Богу, не в радянські зали Інституту фізкультури, які протягом тривалого часу «Медвін» не полишав, а у виставкові зали НСК «Олімпійський», що одразу ж приємно змінили й стилістику події. Наскільки це мало успіх, Читомо з’ясовувало у видавців.

«Наразі “Медвін” перебуває на перехідному етапі, – каже Наталя Костилєва, головний редактор журналу «Стіна», – Всі 10 років діяльності журналу ми організовуємо свій стенд на “Медвіні”, адже він нас дуже підтримує. З Інституту ми пішли, тому що вони перестали надавати майданчик для проведення будь-яких заходів, а стадіону тоді ще не збудували. І КиївЕкспоПлаза був єдиним зручним варіантом проведення майбутніх ярмарків».

Цьогоріч видавці одноголосно заявляють, що НСК «Олімпійський» – найкраще місце для проведення такого заходу: розташування у центрі Києва та достатня кількість місця для видавців є вагомими плюсами порівняно з попередніми локаціями. Та й приміщення, яке будувалося «до Євро 2012» усе ж, не соромно показати і міжнародним гостям, ідеальне місце для перспективи росту.

Слава Галіневич, адміністратор видавництва «Люта Справа»:

Люта справа на Медвіні

Бестселлер Медвіна: «Щоденник україножера» та «Пригоди павіана Томаса» Івана Семесюка

«У цьому залі багато вільного місця. Сюди можна вставити ще як мінімум два книжкових ряди. Але те, що немає зони фудкорту – це великий мінус. Кава продається, а от вода – ні. Так пити хочеться. А ще я не бачив реклами. Щодо відвідувачів, то їх доволі таки багато, хоча кияни самі по собі – складна читацька аудиторія. Більше пафосу. Не порівняти із жителями Запоріжжя – голодними до книг. От вони дійсно вразили, хоч і там російськомовного населення близько 60%. І ще тут хороші організатори. Приємно спілкуватися. І добре продумали з охороною: можна книги залишити не закритими і їх ніхто не займатиме».

Неля Скакун, бухгалтер видавництва «Ярославів Вал»:

YarVal

Бестселлер Медвіна: «Спогади у листах» Дмитра Павличка

«Звісно, не можна порівняти “Медвін” зі Львовом, але й тут є свої плюси. По-перше, – безкоштовний вхід. По-друге, ми заздалегідь анонсували 16 зустрічей з письменниками і відвідувачі йдуть саме на них. Ось зараз у нас проходить автограф-сесія Наталії Осьмак, авторки книги «Кирило Осьмак: автопортрет у листах на тлі Владімирського централу». А ще добре продаються книги живих українських класиків: «Спогади у листах» Дмитра Павличка, «Таємний легіон Української революції» Олександра Скрипника, твори Михайла Слабошпицького. Цей Медвін однозначно кращий за минулорічний: більше відвідувачів, але в основному це люди літнього віку».

 

Роман Тупік, менеджер з продажів видавництва «Час майстрів»:

chas_maystriv

«Я не можу виділити одну книгу, що добре продається. У нас дитяча література, тому купують різні книжки для дітей, не жаліючи на них грошей. Аншлаг був у суботу, бо це дитячий день. І це дуже добре за умови, що ринок книги упав. Я знаю, про що кажу, адже працюю в цій сфері вже 17 років. Ярмарком задоволений: налагоджена організація, хороші продажі, чудове місце. Плануємо також брати участь у різдвяному ярмарку».

Оля Фараон та Альберт Фараон, представники літературного конкурсу «Коронація слова»:

koronacia

Бестселлер Медвіна: Вересові меди» Надії Гуменюк (розкуплений),  на фото – продавець і найгарніша книжка асортименту)

«Ми бачимо, що “Медвін” відроджується, і це добре. У нас вже розкупили першу премію цьогорічної «Коронації слова» – «Вересові меди» Надії Гуменюк та книжку «Сновиди» Олі Мігель. Інші номінації теж знають і купують: «Маріупольський процес» Галини Вдовиченко, «Крим» Сергія Васильєва, «У зонах недосяжності» Юлії Боднарюк. Особливо запитують про фентезі та історичні романи, як от «Аптекар» Юрія Винничука. У грудні ми плануємо запросити на “Медвін” більше письменників, організувати їхні презентації. Минулого року ми не могли такого робити – не було можливостей».

Світлана, продавець видавництва «Зелений Пес»:

zelenyPes

Бестселлери Медвіна: «Історія незалежності України», «Кобзар 2000»

«У нас книги різного спрямування, однак найбільше на ярмарку купують твори братів Капранових. Зокрема, «Історію незалежності України», «Кобзар 2000» та ін. На нашому сайті ми оголосили акцію: приведи кандидата в мери на «Книжковий світ» – отримай книжку Капранових у подарунок. Акція мала свій успіх: наша постійна читачка привела Віктора Чорного і отримала у подарунок «Кобзар 2000». Чи купував щось сам кандидат? Не знаю, але бачила, що Віталій Капранов подарував йому свою книгу. Окремо приходили інші кандидати в мери, але я вже не пам’ятаю, як їх звати. От вони справді багато чого купували».

Марина, постійний продавець «Видавництва Старого Лева»:

Старий Лев на Медвіні

Бестселлер Медвіна: «Календар любові» Юрка Іздрика, «7 звичок високоефективних підлітків» Шона Кові

«Звісно дуже добре продається інша дитяча література: «Марта з вулиці Святого Миколая» Дзвінки Матіяш, «Щоденник ельфа» Наталки Малетич. Продажами у цілому ми задоволені, так само, як і місцем проведення. Читацька аудиторія різноманітна і вони знають, за чим ідуть».

Вікторія Лупенко, менеджер з продажів Малих видавництв України:

Малі видавці на стенді Mali.UA

Бестселлер Медвіна: «Ташенька і кактус» Слави Шульц (на фото: Даша Мазур, постійний продавець)

«Незвично, що Медвін змінив свою локацію, але вона чудова, хоч усі вже звикли до Нивок. Від організаторів хочемо більше активності у соцмережах. Людей прийшло на ярмарок чимало, але звідки вони про нього дізналися – невідомо. У нас стандартно добре продаються книги малого видавництва «Фонтан казок»: тих книг, що привезли – вже немає. Також популярний новий проект видавництва «Астра» – «Ташенька і кактус» Слави Шульц, «Яскравий щоденник» Ірини Негован, «Дуже голодна гусеничка» видавництва «Читаріум», «Хуха Моховинка» (художник – Андрій Щербак, автор – Василь Королів-Старий). Серед дорослої літератури відзначу «Видавництво Жупанського» та «Meдузу». У цілому, Mali.UA ярмарком задоволені».

Усі книжки, представлені на стенді Малих видавців можна придбати тут.

Микола Кравченко, співвласник видавництва «Нора-друк»:

nora_druk

Бестселлер Медвіна: «Зроби це ніжно»  та «Ґудзик-2» Ірен Роздобудько

«Я не можу визначити конкретну аудиторію покупців. Тобто, якщо на Форумі видавців у Львові до нас приходить у більшості якась одна категорія, то тут – невідомо… Це кияни, інший тип читача. Ми анонсували автограф-сесію Андрія Кокотюхи та Ірен Роздобудько. Звісно, вони підвищили наші продажі. Однак, це було прогнозовано. Особливо купували «Зроби це ніжно» та «Ґудзик-2» Ірен Роздобудько, «Київ-Париж. У пошуках застиглого часу» Богдана (Боба) Образа».

 

«Другий раз поспіль Медвін проводить тут свій “Книжковий світ”. І видавці мають усвідомити, що це не базар, а фестиваль, не торговий майданчик, а книжкове свято», – кажуть організатори. «І коли видавці це зрозуміють, вони будуть інакше працювати з покупцем. Бо йому теж непросто – треба з такої кількості книг вибрати найкращу. На різдвяному книжковому ярмарку, який відбудеться 18-20 грудня буде більше заходів, а тому – більше можливостей як для видавців, так і для читачів».

 

Світлини Наталії Костилєвої

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe