Читомо > Новини > Міліція дозволила організаторам FanSchool повернутися в приміщення

Новини

Міліція дозволила організаторам FanSchool повернутися в приміщення

11.08.2014 0 Автор:

11 серпня організатори фестивалю FanSchool вийшли на пікет за адресою клубу «Парус», що по вул. Андріївській 8-12 Подільського району Києва, звідки їх вигнали.

Об 11-й годині до клубу прийшов чоловік із дівчиною, який назвався «представником керівництва».

«Він відкрив нам вхід до приміщення і наказав звільнити його від усіх своїх речей. Представився чоловік як Крилов Сергій Валерійович, але документів, що засвідчують його особу і представництво, він при собі не мав», – повідомляють вони на своїй сторінці у Facebook.

bokmal2

Присутні намагалися розібратися в ситуації, але Крилов викликав на місце наряд міліції, звинувачуючи організаторів у «самозахопленні приміщення».

«У присутності старшого сержанта Крилов Сергій Валерійович відкрив кабінет педагога-організатора та приніс теку з документами, аби підтвердити, що клуб “належить” його дружині.
Таких документів не виявили. Водночас один з документів підтверджував той факт, що частину приміщення клубу здавали в оренду під склад (коли саме і на який термін нам невідомо)», – пишуть організатори.

В той же час з’ясувалося, що FanSchool мають лише усну домовленість про дозвіл на проведення фестивалю в приміщенні з благодійним фондом, який співпрацює з керівництвом «Паруса».

Також організатори надали міліції чеки на закуплені для фестивалю речі, які залишилися в приміщенні і до яких так званий «представник керівництва» раніше обмежив їм доступ.

–  Сергію Валерійовичу, для того, щоб розпоряджатися цим приміщенням, потрібен директор. Якщо у цих людей є папери, квитанції на майно – ви не маєте право їх звідси виганяти, – повідомив старший сержант Крилову.
–   Я не виганяю, я хочу зачинити приміщення до приїзду директора.
–   А коли директор приїде?
–  За десять днів.
–  А людям де займатися?
–  Я не знаю… Я так розумію, їх тут у даний момент бути не повинно.

Таким чином, представники міліції дозволили організаторам FanSchool повернутися в приміщення клубу до появи його директора, а також до надання ними документів щодо підтвердження дозволу на перебування в приміщенні, які необхідно передати в подільське управління міліції. Наразі представники FanSchool готують документацію та офіційне звернення до влади.

Як повідомлялось, 9 серпня благодійний лекторій-фестиваль «FanSchool» передчасно закрили, а проект  «Букмоль» вигнали з клубу за місцем проживання «Парус», що на вул. Андріївській 8-12 Подільського району Києва.

Тим часом пропонуємо вам прочитати конспекти з фестивалю – лекцію Галі Глодзь про еволюцію фентезі, лекцію Ростислава Семківа про титанів кіберпанку й похмуре майбутнє.

«Читомо» стежитиме за подальшим перебігом подій і триматиме вас у курсі справи.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe