Читомо > Новини > Мінкультури передано низку повноважень у книговидавничій сфері

Новини

Мінкультури передано низку повноважень у книговидавничій сфері

26.05.2017 0 Автор:

На засіданні Кабінету міністрів України ухвалено постанову щодо передачі Міністерству культури низку повноважень у книговидавничій сфері. Про це у середу, 24 травня, повідомив «Урядовий портал».

 

«Так, відповідно до внесених змін, на Мінкультури покладаються завдання: встановлювати порядок та критерії формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за бюджетними програмами випуску книжкової продукції; створювати умови для забезпечення бібліотек сучасною вітчизняною книжковою продукцією та світовою літературою в перекладі українською мовою на різних носіях», – говориться у повідомленні.

Також зазначається, що на Міністерство культури покладено завдання розвитку книговидавничої справи та розповсюдження книжок; здійснення інформаційного та організаційного забезпечення участі України у міжнародних книжкових виставках, ярмарках, форумах тощо.

18622273_1517582368286080_907493552140598979_n

«Міністерство культури ще у 2016 році передано повноваження, пов’язані з творенням Українського інституту книги, які наразі потребували підзаконного врегулювання. Зокрема, Український інституту книги опікується умовами для перетворення вітчизняної видавничої справи на культурну індустрію європейського зразка, формуванням єдиного книжкового ринку в країні, забезпеченням за допомогою вітчизняної книги вільного доступу громадян України до всіх сфер сучасних знань, відродженням культури читання», – сказано у повідомленні.

Окрім того, Український інститут книги бере участь в реалізації програм державної підтримки книговидавничої справи на підставі делегованих повноважень.

 

Нагадаємо, що у Держбюджеті на 2017 рік на Інститут книги виділили 39 млн гривень.

Читомо уже розповідало про книжкові інституції в країнах з успішним видавничим бізнесом,

а також поспілкувалося з директором Інституту книжки у Польщі (2004-2016) Ґжеґожем Ґауденом.

Раніше Ростислав Семків розповів про перші кроки на посаді директора Інституту книги.

У 2015 році експерти обговорювали законопроект щодо Інституту книги

а на початку 2016-го продовжили дискусію на літературному конгресі. 

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe