Читомо > Новини > МОН розпочинає розробку електронних підручників

Новини

МОН розпочинає розробку електронних підручників

16.02.2018 0 Автор:

Міністерство освіти і науки розпочинає публічне обговорення проекту положення про електронні підручники. Про це йдеться на сайті відомства.

Ознайомитися з проектом і долучитися до його обговорення можна за посиланням.

Згідно з повідомленням, триває розробка процедур експертизи та відбору електронних підручників, а також механізмів їх державного фінансування.

Зазначається, що робота ведеться у межах концепції Національної освітньої електронної платформи. Першу версію концепції ухвалили 15 грудня минулого року на засіданні робочої групи за участі міністра освіти і науки Лілії Гриневич.

«Проект положення про електронні підручники для публічного обговорення підготували спільно Інститут модернізації змісту освіти і Офіс ефективного регулювання (BRDO) за участі стейкхолдерів, зокрема виробників освітнього контенту і представників учительської, батьківської та наукової спільнот», – йдеться в повідомленні.

Інститут модернізації змісту освіти – державна наукова установа Міністерства освіти і науки України, яка здійснює наукове і навчально-методичне забезпечення модернізації змісту освіти, процесу виховання, розвитку та соціалізації особистості шляхом проведення фундаментальних і прикладних наукових досліджень та впровадження їхніх результатів.

Офіс ефективного регулювання (BRDO, Better Regulation Delivery Office) – незалежний експертно-аналітичний центр, створений за ініціативи Міністерства економічного розвитку та торгівлі України та західних партнерів. Фінансується Європейським Союзом в межах проекту FORBIZ та в рамках Ініціативи EU4Business. BRDO працює над спрощенням умов ведення бізнесу та ефективним державним регулюванням.

Читайте також: Е-підручники в школах: американський досвід

Чільне зображення: leparadisduson.com

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe