Читомо > Новини > «Mова – ДНК нації» віднині має мобільний додаток

Новини

«Mова – ДНК нації» віднині має мобільний додаток

21.12.2015 0 Автор:

Віднині можна вивчати і вдосконалювати українську мову зі смартфонів. Про це подбав соціальний проект Мова – ДНК нації, відомий завдяки впізнаваному персонажеві Лепетуну.

Мобільний додаток допомагає повторити основні правила правопису, вивчити нові фразеологізми й синоніми, правильні наголоси в словах, позбутися росіянізмів. 

«Для цього є низка можливостей: безліч ілюстрацій зі стислими правилами, цікаві вправи й корисні статті. Тож завантажуйте застосунок і вивчайте рідну мову будь-де: у громадському транспорті, у черзі за квитками, коли чекаєте на когось», — йдеться у повідомленні розробників.

Перший мобільний застосунок для вдосконалення знань з української мови – Mova — працює на платформах iOS та AndroidЗгодом він буде доступним і для Windows Phone.

З часом розробники планують зробити Mova більш персоналізованим, щоб пропонувати кожному користувачеві інформацію, корисну саме для нього. Крім того, команда проекту працює над удосконаленням сайту, і вже скоро запропонує новий тип вправ для зареєстрованих користувачів.

Наразі це перша версія, яку з часом розробники планують розвивати. Розробили мобільну програму Віталій Благодір, Олександр Клименко, Павло Мельник-Крисаченко.

Нагадаємо, сторінка Мова – ДНК нації сьогодні є однією з найвідоміших серед тих, які присвячені вивченню української мови. На сторінку проекту в мережі Facebook наразі підписались понад 27 тис. користувачів.

Контакти проекту Mova: Facebook та Сайт

Читайте також наше інтерв’ю: Засновники «Мова – ДНК нації» про лепетуна й моду на укрмову

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe