Читомо > Новини > «Мова – ДНК» нації запустили спільнокошт на мультсеріал «Лепетуни»

Новини

«Мова – ДНК» нації запустили спільнокошт на мультсеріал «Лепетуни»

21.02.2017 0 Автор:

Команда проекту «Мова – ДНК нації» вирішили створити мультсеріал «Лепетуни» та запустили кампанію зі збору коштів на «Спільнокошті». За 6 днів ідея зібрала половину заявленою для успіху суми – 100 тис. грн. До завершення спільнокошту залишилось 84 дні, станом на сьогодні проект фондований на 59%. Підтримати проект можна тут.

«Це будуть коротенькі історії про родину Лепетунів, за допомогою яких дітки вивчатимуть назви побутових речей, тварин, квітів тощо, а також навчатимуться правильно говорити українською в різних ситуаціях», – йдеться в описі проекту. Мультсеріал можна буде дивитися на YouTube щотижня, починаючи з 15 жовтня, проте автори не відмежовуються від телебачення, тож цілком вірогідно, що «Лепетунів» можна буде побачити й у телеефірах.

Нагадаємо, що проект стартував з Facebook-сторінки завдяки зусиллям Наталії Клименко та Павла Мельника-Крисаченка, а згодом розширився, завдяки появі сайту, мобільного застосунку та книжки «Українська легко!» (КСД). Сьогодні ж ініціатори проекту вирішили оживити Лепетуна і створити «українську Пеппу»:

«Вже й не пам’ятаю, коли ми вперше заговорили про мультфільм з Лепетунами. Здається, що ця ідея виникла ще до сайту. Але оскільки наші ресурси не безмежні, ми втілюємо наші ідеї поступово – сайт, застосунок, книжка. Тепер просто дійшла черга до мультиків», – коментує Наталя.

.

.
Читайте також: Засновники «Мова – ДНК нації» про лепетуна й моду на укрмову

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe