Читомо > Новини > На постановку п’єси про Гаррі Поттера на Бродвеї витратять близько 68,5 млн доларів

Новини

На постановку п’єси про Гаррі Поттера на Бродвеї витратять близько 68,5 млн доларів

15.04.2018 0 Автор:

Постановка британської п’єси «Гаррі Поттер і прокляте дитя» на Бродвеї обійдеться у близько 68,5 млн доларів. Про це повідомляє The New York Times.

У саму п’єсу вклали 35,5 млн доларів. Для порівняння: більшість немузичних п’єс на Бродвеї коштують від 3 до 5 млн. І навіть на найяскравіші мюзикли рідко коли витрачають понад 25 млн доларів.

Але це ще не все. Додаткові 33 млн витратять на звільнення і переоснащення театру. Зокрема, The Ambassador Theater Group була змушена витратити близько 23 млн, щоб переконати Cirque du Soleil закрити свій мюзикл «Paramour» і поступитися «Гаррі Поттеру».

«Це тонна грошей, але мова не про те, зважаючи на тутешні ціни, але це Гаррі Поттер, один із найпопулярніших в історії брендів. Такого роду вистави рідко коли з’являлися на Бродвеї, якщо взагалі з’являлися», — заявив виконавчий директор Комерційного театрального інституту Том Вієртл.

14POTTERCOST-combo-master675

merlin_136756155_db2e7a15-a3f3-425f-b4c4-aa05cd5c36b2-master675

Відкриття і попередні перегляди вистави відбудуться 22 квітня.

Як зазначає видання, очікується, що «Гаррі Поттер і прокляте дитя» стане великим хітом на Бродвеї і приноситиме прибутки протягом кількох років.

За підрахунками, навіть під час попередніх переглядів п’єса поб’є рекорди касових зборів. Шанувальники «поттеріани» уже викупили всі місця на показ в одному із найбільших театрів Бродвею «Лірика». За перший тиждень квітня було продано квитків на 2,1 млн доларів, що є найбільшою сумою яку коли-небудь виручали за квитки на виставу протягом тижня.

CROP1

CROP3

CROP4

CROP2

CROP7

«Гаррі Поттер і прокляте дитя» (Harry Potter and the Cursed Child) — британська п’єса в двох частинах, написана Джеком Торном за оригінальною історією Джоан Роулінг, режисера Джона Тіффані та самого Торна. Прем’єра відбулася 30 липня 2016 року в лондонському театрі «Палац». Наступного дня була опублікована друкована версія сценарію спеціального репетиційного видання.

30 вересня 2016-го у продажу з’явився переклад п’єси українською мовою Віктора Морозова, який вийшов у видавництві «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА».

«Гаррі Поттер і прокляте дитя» є офіційною восьмою частиною історії «поттеріани». Дія п’єси відбувається через 19 років після битви за Гоґвортс і розповідає про працівника Міністерства магії Гаррі Поттера та його сина Албуса.

Нещодавно ми повідомляли, що продажі книжок про Гаррі Поттера по всьому світу перевищили позначку в 500 млн примірників.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe