Читомо > Новини > На премію «Українська книжка року» рекомендують три видання

Новини

На премію «Українська книжка року» рекомендують три видання

02.02.2018 0 Автор:

Комітет з присудження щорічної премії президента «Українська книжка року» запропонував відзначити премією три видання. Про це повідомляє прес-служба премії.

  • У номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури» запропоновано преміювати книжку Миколи Жулинського «Моя Друга світова»: роман-хроніка в голосах» («Ярославів Вал», 2016).
  • «За вагомий внесок у розвиток українознавства» комітет запропонував відзначити «Євангеліє Бучацьке» (упор.  Д.В. Степовик, «Дніпро», 2016).
  • В номінації «За сприяння у вихованні підростаючого покоління» рекомендують відзначити «Шалахмонеси» Григорія Фальковича («Дух і Літера», 2016).

Щорічна премія президента «Українська книжка року» започаткована у 2009 році з метою відзначення авторів, видавництв та видавничих організацій, які зробили значний внесок у популяризацію української книги та розвиток вітчизняної видавничої справи. Очолює Комітет з присудження премії голова товариства «Україна-Світ», член Громадської гуманітарної ради при президенті, письменник Іван Драч.

Премія присуджується у трьох номінаціях: за видатні досягнення у галузі художньої літератури  книжковому виданню творів класичної або сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури; за вагомий внесок у розвиток українознавства  виданню творів, які формують знання про Україну, її народ, історію, культуру, науку, довідковому, енциклопедичному, краєзнавчому або картографічному виданню, виданню іншого твору україністики; за сприяння у вихованні підростаючого покоління — виданню творів дитячої літератури, посібнику або підручнику для дошкільників, учнів чи студентів.

Лауреатам премії виплачується грошова винагорода у розмірі 100 тис. грн (50% — авторові твору і 50% — видавництву чи видавничій організації).

Як ми повідомляли, на здобуття премії «Українська книжка року-2017» були допущені 53 видання у номінації «За видатні досягнення у галузі художньої літератури», 48  в номінації «За вагомий внесок у розвиток українознавства» і 58  «За сприяння у вихованні підростаючого покоління».

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe