Читомо > Новини > Новий роман-фентезі Пулмана став книжкою року Waterstones

Новини

Новий роман-фентезі Пулмана став книжкою року Waterstones

01.12.2017 0 Автор:

Роман-фентезі англійського письменника Філіпа Пулмана La Belle Sauvage («Книга пилу №1») із серії «Темні матерії» став книжкою року за версією британської роздрібної мережі із продажу книг Waterstones. Про це пише The Guardian.

Роман, який уже став бестселером по обидві сторони Атлантики, описує події за 10 років до подій «Північного сяйва» (інший роман із серії «Темні матерії») і розповідає історію про апокаліптичну повінь і те, як хлопець Малкольм з дівчиною Алісою намагаються врятувати немовля Ліру від страшної долі.

Пульман заявив, що він із задоволенням отримав нагороду, висунуту книгорозповсюджувачами і назвав її «найважливішим каналом зв’язку між видавцями і громадськістю».

«Письменники перебувають на одному кінці складної мережі, що включає редакторів, рецензентів, дизайнерів, типографів та багатьох інших справжніх людей, а також фантомів, таких, як письменник, якого уявляють собі читачі і читачі, яких очікує книга», — говорить автор, — «Частина цієї великої життєвої мережі або екологія книжкового світу — давня і видатна професія продавця книжок, яку я дуже поважаю і ціную».

 

la-belle-sauvage-pullman

 

Нагорода не передбачає ніяких грошових призів, але книжка отримує «повну та віддану підтримку» магазинів Waterstones. Наприклад, продажі книжки переможниці минулого року Сари Перрі «Змій з Ессекса» підстрибнули на 720% у 280 торгових точках Waterstones. Дебют переможниці 2015 року Коралі Бікфорд-Сміт «Лисиця та Зірка» отримав ще більш вражаючий результат — продажі через мережу магазинів збільшилися на 5000%.

Роман La Belle Sauvage вже продано у кількості майже 200 тис. екземплярів у Великій Британії. Виконавчий директор компанії Джеймс Даунт визнав, що їхні магазини навряд чи продадуть «надзвичайно більше копій», проте вони не могли зігнорувати вагу номінацій від співробітників, які визнають як якість роману Пульмана, так і роль, яку він відіграв у омолодженні книжкової торгівлі.

Читайте також: Журі National Book Awards 2017 оголосило переможців

Чільне зображення: The Telegraph

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe