Читомо > Новини > Обрали виконавчого директора Українського культурного фонду

Новини

Обрали виконавчого директора Українського культурного фонду

07.02.2018 0 Автор:

На сьогоднішньому відкритому засіданні Наглядової ради Українського культурного фонду обрали виконавчого директора фонду. Про це повідомляється на офіційній Facebook-сторінці Міністерства культури.

За результатами обговорення, виконавчим директором обрали Юлію Федів.

«Створення Українського культурного фонду є важливою подією для української культурної спільноти. Згідно з законом, на нього буде покладено важливі функції підтримки якісних українських культурних проектів, промоція українського культурного продукту в Україні та за її межами, тому вважаю важливим розробку якісної стратегії діяльності фонду на перший та майбутні роки його діяльності», — заявила Федів.

За її словами, першочергово необхідно визначити структуру Фонду, сформувати високопрофесійну команду, розробивши прозорі та конкурентоздатні критерії оцінювання проектних заявок, налагодити постійний якісний канал комунікації з основними стейкхолдерами культурної сфери України.

Серед основних цілей — сприяння розвитку та модернізації сектору культури, підтримка культурного потенціалу країни та розвиток культурного креативного простору, створення грантових програм, залучення досвіду найкращих європейських практик та створення фахових експертних рад.

image026

Усього на посаду претендували 13 осіб:

  • Ярослав Олександров-Чікілевський — економіст, член наглядової ради Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької;
  • Тетяна Білецька — експерт з питань культурної політики, консультант Міністерства культури;
  • Іштван Геді — директор Українського центру мистецтв;
  • Володимир Голосняк — режисер;
  • Лілія Гомольська — викладач Київського інституту музики ім. Глієра;
  • Марина Громова — голова організації «Союз православних жінок» в м.Києві та Київській області;
  • Катерина Єгорова — начальник відділу міжнародного співробітництва Національного Києво-Печерського заповідника, член Національної комісії України у справах ЮНЕСКО, член ГО «Патріоти за культуру»;
  • Наталія Кислюк — директор арт-центру Ornament Art Space;
  • Дмитро Колесников — продюсер компанії «Кінотур»;
  • Ольга Кононенко — менеджер програм і виконавчий директор Національного фестивалю «Кропивницький-2017»;
  • Наталя Соляник — артистка вищої категорії Національного цирку України, директор «Парадайз Тревел»;
  • Юлія Федів — керівник Національного бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні;
  • Наталя Шевчук — директор «Наш продакшн ЛТД».

Юлія Федів — ??кандидат політичних наук. Навчалася в Німеччині. Після повернення в Україну співпрацювала з іноземними організаціями, займаючись культурним менеджментом. Координувала соціальні та медійні проекти у співпраці з Німецько-Польсько-Українським Співтовариством, ТРК «Deutsche Welle», німецькими організаціями «n-ost», «GIZ», «European Theater Convention» і «Engagement Global». Керує однією з найбільших європейських програм в Україні «Креативна Європа», яка спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального сектору.

Як повідомляло Читомо, 19 січня міністр культури Євген Нищук призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe