Читомо > Новини > Паб-Квіз для поттероманів: рекорд України та свято фанатів

Новини

Паб-Квіз для поттероманів: рекорд України та свято фанатів

15.12.2017 0 Автор:

Тематичний «Паб-квіз» для поттероманів пройшов 13 грудня на семи локаціях водночас. 173 команди до 6 людей — усього 911 чоловік — рекордна кількість відвідувачів синхронного квізу, що зафіксували представники Книги рекордів України. Читомо також вирішило відвідати свято знавців світу Гаррі Поттера, щоби побачити дійство на власні очі.

 

Команди на кожній локації змагалися за повний комплект книжок про Гаррі Поттера, сертифікати у «Harry Potter Shop» і у тематичну квест-кімнату. Абсолютними лідерами стала команда «You touch my Azkaban, my Dumbledore», що грала у пабі «Big Ben» проти 38 інших команд. Це також була найлюдніша локація — помірятися знанням Гаррі Поттера у цей паб прийшло 209 людей.

 

25394015_1751425161568311_1246980488_n

 

Квіз складався з десяти тематичних раундів: спитали і про магічні штучки, і про домашніх улюбленців персонажів з «Гаррі Поттера», і про закляття. Перший раунд, цілком доречно, називався «Сортувальний капелюх», і питання у ньому стосувалися гуртожитків Гоґвортсу. Здавалось би, нічого складного — але навіть тут не всі команди взяли усі питання. Організатори помітно старалися побудувати раунди таким чином, щоб усім було цікаво.

Складність варіювалася від елементарних запитань на кшталт: «На думку Смертежерів, це — фірмове закляття Гаррі Поттера. Можна сказати, що воно підходить Гаррі за характером, бо він цінує кожне життя. Відомо, що ЦЕ закляття — єдине, що може протистояти Смертельному прокльону, за умови, якщо супротивники вимовили їх водночас», і до таких, що були викликом навіть для найобізнаніших поттероманів, як-от «Ці чари накладені на водоспад у підземеллі Ґрінґоттса. Воно знімає будь-які чари, у тому числі — «Імперіус», «Конфундус», і захисне маскування».

Читайте також: «Прокляте дитя»: Гаррі Поттер і смак розчарування

Не оминули увагою і акторів, що виконували ролі чаклунів і чаклунок в екранізаціях романів Ролінґ. Це був один з двох мультимедійних раундів — треба було впізнати персонажа франшизи ГП в іншому фільмі. Від Меґґі Сміт (професорки Макґонеґел), і до Гелен Маккорі (Нарциса Мелфой) — не впізнати рідних облич поттеромани не могли. Особливий ажіотаж викликала поява Едді Редмейна (Ньюта Скамандера) на екрані у питанні зовсім не про нього. Але організатори були налаштовані добродушно, тому ім’я цього персонажа також зараховували як правильну відповідь.

 

25436280_1751425174901643_10843625_n

 

Знавцям Поттераіни довелося поворушити мізками у раунді про числа, які мають особливе значення в Чаклунському Світі. Це не були просто цифри 7 і 13 — довелося згадувати співвідношення ґалеонів, серпиків та кнатів, і у якому ряду в Залі Пророцтв стояла куля з пророцтвом про протистояння Волдеморта і Гаррі.

Фішка «Паб-квізів» — раунди «Connection», де треба встановити зв’язок між відповідями на питання. Що спільного у Герміони Ґрейнджер з Волдемортом? А з Блейзом Забіні і Анджеліною Джонсон? Усі ці дуже різні персонажі були учасниками елітного клубу Горація Слизорога.

На це і ще 94 питання змогла відповісти команда «Team TARDIS», що отримала перемогу серед 19 команд у пабі VDosku.

 

25394159_1751425178234976_245845812_n

 

Капітан команди Анна Іванченко каже, що готувалися серйозно: «З самого початку я поставила собі за мету цей квіз і зібрала команду справжніх поттероманів. Усі не тільки читали книжки і дивилися фільми, а й активно спілкувалися в онлайн-спільнотах фанатів, читали і писали фанфіки, а одна учасниця команди, Олександра Мазур, брала участь у рольових іграх і косплеях по всесвіту Ролінґ. До речі, саме вона прийшла на гру у косплеї учениці зі Слизерину, тож у нас не було сумніву, за кого в Гоґвортсі ми будемо грати.

Готувалися перечитуючи книжки. Лариса навіть взяла з собою на гру сьому книгу, а Світлана спеціально вивчила склад чарівних паличок учасників турніру з четвертої книги і види драконів. Якраз перед грою спеціально вирішили освіжити в пам’яті, де сюжетно розділені частини двох фільмів за сьомою книгою, але цього не знадобилося».

Читайте також: 10 фактів про нову книжку «Гаррі Поттер і прокляте дитя»

Учасниця «Team TARDIS» — не єдина, хто прийшов на квіз у відповідному вбранні. Чаклунські капелюхи, шарфи кольорів гоґвортських гуртожитків, палички, мантії і незліченна кількість тематичних футболок можна було побачити на усіх семи локаціях.

 

25394271_1751425164901644_1916664160_n

 

Останній раунд став для гравців найбільш емоційним. Це був ще один відео-раунд, і тут треба було закінчити цитату з фільму, початок якої показували на екранах. Меметичні рядки «Хазяїн подарував Добі шкарпетку! Тепер Добі вільний!» викликали вибух аплодисментів, а на останнє питання гри, поставлене Дамблдором, поттеромани відповіли уголос: «— Аж через стільки часу? — Завжди!».

Цю та решту інформації щодо учасників «Читомо» надали організатори «PubQuiz».  

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe