Читомо > Новини > Парад можливостей пресової журналістики

Новини

Парад можливостей пресової журналістики

09.11.2009 0 Автор:

Американський видавничий дім “McSweeney’s” на чолі з Дейвом Еґерсом розпочав роботу над новим проектом – неймовірною газетою «Панорама Сан-Франциско». Газета, як відомо, видання періодичне, проте тільки не цього разу. “Панораму” запланували тільки на один номер, а втілювали у життя понад 5 місяців.  Дата публікації цієї трохи не піврічної роботи наближається і залежить тільки від рекламодавців (пустують кілька комерційних сторінок).

За іншими параметрами видання на сучасну газету змахує теж мало: обсяг, рубрикація та навіть ціна дуже відрізняються від стандартних.

Такий видавничий сказложоп, або, краще сказати, єресь – не що інше, як газета майбутнього, парад можливостей пресової журналістики XXI сторіччя. Цим жестом Дейв Еґерз не заперечує веселкове майбутнє глобальної мережі, проте має на меті утвердити позиції газетярів на світовому інформаційному ринку.

«Панорама Сан-Франциско» – це фактично 380 сторінок інформації, 150 авторів, фотографів та ілюстраторів, повноколірний друк, найрізноманітніші журналістські та літературні жанри, кишеньковий додаток-гід на вихідні “The Go See” та (увага!) три постери. Але це таке, бонусне.

Розподіл тематичної інформації точно здивує, а багатьох – ще й потішить:

32 сторінки новин
по 24 сторінки на митецтво та спорт
по 16 сторінок кулінарії та коміксів
112 сторінок найрізноманітніших матеріалів журнального характеру – від політичних до науково-популярних
та 116 сторінок про книжки (!)

На цій щасливій ноті, можна уявити все вищезазначене на шпальтах, подібних за форматом до площ “Дзеркала Тижня”. Отже, ажіотаж “McSweeney’s” створили. Шкода лише, що цільова аудиторія – мешканці Сан-Франциско та регіону Bay Area, а це трохи далеко до України. Хоча навіть у нас, маючи 16 американських доларів у кишені, можна зробити передзамовлення на сайті видавничого дому “McSweeney’s” та, по-перше, пізнати пресове майбутнє, по-друге, бути в курсі новин із Сан-Франциско.

sfp

kartinko_sanfr

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe