Читомо > Новини > Підтримаймо організаторів "Антонич-фесту"

Новини

Підтримаймо організаторів "Антонич-фесту"

06.10.2009 0 Автор:

Це вперше. Нарешті в Україні відзначили ювілей письменника яскраво, концептуально, продумано, наскільки дозволили час, сили й терпіння організаторів і, щонайголовніше, владні структури, обмеженість у коштах, обмеженість культури у присутніх гопників. Святкування літературних “круглих дат” минулих років на державному рівні порівнювати, очевидно, не варто, і всі розуміють, чому.

 

IMG_0148

 

“Антонич-фест” виправдав усі надії. І щоб там не говорили організатори, “Антонич-фест”  довів, що є для кого робити такі речі, є куди прагнути рухатись. Ми розміщуємо пост-фактумне повідомлення Богдана Логвиненка з блогу “Антонич-фесту”:

“Антонич-фест пройшов вдало, публіка ніяк не відчула тих проблем, з якими зіштовхнулися ми, організатори. Про них можна довго нити, розповідати, що в нас вкрали, скільки нервів ми витратили на владу, хабарників, міліціянтів, місцевих биків, від яких нас захищали лише нечисленні «Спасівці».

Ми зіштовхнулися з багатьма проблемами, але найважливіша, яку так і не вдалося вирішити – це прибутковість фестивалю. 100 тисяч грн, позичених на Антонич-фест повернулися лише приблизно на 50%, тож сума нашого теперішнього боргу складає 50 тисяч гривень. В масштабах країни – це небагато, в масштабах громади – це 500 осіб, здатних скинутися по 100 гривень, в масшабах кількох людей – це гроші, які доведеться відробляти протягом цілого року – працюючи безкоштовно.

Ми розраховували на спонсорів, розраховували на прихильність влади, лемківської громади, але не отримали рівно нічого. Скасовувати такий захід, коли навколо й так стільки поразок на «фестивальній» ниві – це підписуватись під власною безхребетністю. Тому ми звертаємося до усіх небайдужих підприємців, заможних людей, простих співгромадян, відвідувачів, яким фестиваль припав до душі (а за відгуками – негативу поки що немає), зробіть пожертву Антонич-фесту і дайте цьому проекту подальше життя.

Ми звертаємося до музикантів – дякуємо, що підтримали нас і дякуємо тим, хто відмовився навіть від тих найменших гонорарів, які ми гарантували Вам. Ми розуміємо, що якби не Ви, нічого б не відбулось взагалі, людей не вдалося б зібрати, фестиваль не відбувся б.

Те, що було зроблено – це колосальна робота. І те, що ми хочемо ще зробити і обіцяли усім – книга з ілюстраціями до Антонича, диск з піснями на вірші Антонича і мандрівний міні-фестиваль по всій Україні – ми виконаємо, як виконали все, що обіцяли показати на Антонич-фесті 2-4 жовтня. Але тепер постає питання в часі – коли ми зможемо це зробити – залежить тільки від тих людей, яким це дійсно потрібно, від нашої аудиторії, прихильників.

Все ще просимо Вас перерахувати якісь кошти на рахунок Антонич-фесту. Це можна зробити через «Райфайзен банк Аваль»:
Для цього вам потрібно вказати обов’язково! своє ім’я-прізвище та зарахувати гроші на картковий рахунок № 0505709600. Власник рахунку: Богдан Анатолійович Логвиненко.

Ви, або Ваша компанія, з’явитеся у списку меценатів, які пожертвували гроші на проведення цього заходу:

(благодійні внески, здійснені під час фесту у розмірі більше, ніж 70 грн з’являться тут вже сьогодні)

Ви також можете придбати нашу сувенірну продукцію та книжки Антонича, чим також підтримаєте цю акцію. Завітайте до сувенірного магазинчика.

mail@logvynenko.com”.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe