Читомо > Новини > Пішла з життя американська письменниця Урсула Ле Ґуїн

Новини

Пішла з життя американська письменниця Урсула Ле Ґуїн

24.01.2018 0 Автор:

22 січня у США, на 89-му році життя померла відома письменниця-фантаст, літературний критик та перекладач фантастики Урсула Ле Ґуїн. Про це повідомляє ВВС Україна.

За словами її сина, письменниця пішла з життя після тривалої хвороби у власному будинку в Портленді, штат Орегон.

Письменник Стівен Кінг на своїй Twitter-сторінці назвав Ле Ґуїн «не просто письменницею-фантастом, а іконою літератури».



Найбільшої популярності авторка набула завдяки романам і повістям у жанрах наукової фантастики та фентезі, проте вона писала також нефантастичні романи, вірші, дитячі книги та есе про літературу.

Ле Ґуїн є однією з найавторитетніших фантастів, лауреатом кількох найвищих нагород в галузі наукової фантастики і фентезі: премія Гюго, премія Неб’юла, «Локус».

Українською у видавництві «НК-Богдан» вийшло 4 романи письменниці: «Чарівник Земномор’я» («Земномор’я №1»), «Гробниці Атуану» («Земномор’я №2»), «Останній берег» («Земномор’я №3»), «Техану» («Земномор’я №4») – усі у перекладі Анатолія Сагана.

Також у журналі «Всесвіт» були надруковані оповідання письменниці: «Слово, що звільняє» (перекл. Алли Хандоги), «Історія моєї уяви» (перекл. Івана Яндоли), «Ті, хто покидають Омелас» (перекл. Орисі Божко).

Читайте також: Кого втратив літературний світ у 2017-му

Чільне зображення: posta.com.tr

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe