Читомо > Новини > Пішов із життя художник Сергій Якутович

Новини

Пішов із життя художник Сергій Якутович

27.06.2017 0 Автор:

Відомий художник та лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Сергій Якутович помер на 65-му роцы життя. Про це 27 червня повідомили близькі художника у Facebook.

Вже протягом кількох років Якутович багато хворів. Загострення хвороби почалося після смерті його дружини й сина.

Відомий своїми роботами з графікою та книжковою ілюстрацією. Має звання Народного художника України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка. Був членом Національної спілки художників України та член-кореспондентом Академії мистецтв України.

В доробку Якутовича 160 ілюстрованих видань, зокрема 17 томів модерної української літератури.

kozaky-yakutovich Pokrova vibori

Книги з ілюстраціями художника отримали широке визнання шанувальників книжкового мистецтва як в Україні, так і за її межами. Видання роману Ліни Костенко «Берестечко», ілюстроване Якутовичем, яке вийшло у видавництві «Либідь», було визнано найкращою ілюстрованою і художньо оформленою книжкою, представленою на виставці-ярмарку у Ахгабаді.

Також він брав участь як головний художник у створенні художнього фільму Юрія Іллєнка «Молитва за гетьмана Мазепу», телефільмів «Ще як ми були козаками», «Загублений рай» (за Миколою Гоголем), «Останній гетьман». А у 2005 долучився до проекту фільму Володимира Бортка «Тарас Бульба».

Читайте також: «Українська книжкова графіка. 1900 – 2000 років»

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe