Читомо > Акції > Про арткниги у книгарні “Є”

Акції

Про арткниги у книгарні “Є”

23.02.2010 0 Автор:

Вчора, 22 лютого, у книгарні “Є” відбулась презентація виставки “Арт книга”, що запланована на 10-25 березня. І хоча поглянути на книги-артефакти можна буде лише за кілька тижнів, підготувати публіку до такого мистецтва вирішено розпочати уже зараз.

Із книгою художника знайомили організатори – директор Музею книги і друкарства України Валентина Бочковська, координатор виставки Настя Денисенко та, власне, самі художники – зокрема Олег Грищенко, автор незвичайної збірки “Махновірші”.

.

iroIMG_4777

Валентина Бочковська розповіла, які книжкові скарби заховані в Музеї книги й друкарства України, та які необхідно “винести” на люди, включаючи нещодавно подароване книжково-письмове приладдя Президентом України Віктором Ющенком. Також незабаром у музеї відкриється папірня, і кожен відвідувач зможе наблизитись до процесу книжкотворення.

;;

iroIMG_4779бб

ьь

Насті Денисенко лікнеп проводити не довелося, але із однозначним тлумаченням явища книги художника згоди дійти все ж не вийшло: здається, це надто інтимно, і самі художники розуміють її по-своєму. Правда, координатор виставки зацікавила запланованими майстер-класами й лекціями, а також показала ряд унікальних експонатів у світлинах, які кожен відвідувач зможе побачити на власні очі.

;;

iroIMG_4790ж’

mmж’

Про технологію книжковиробництва, натхнення й різноманіття форм видань весело розказав запрошений молодий художник Олег Грищенко.

єє

iroIMG_4783

жжжж

Представники сайту “Читомо” розповіли, як їм вдається піарити талановитих творців артбуків на сторінках сайту.

;;

iroIMG_4810юю

А також вирішили підійти до проблеми артбуків з кількох ракурсів: як витвору мистецтва, як окраси-прикраси-доповнення до чогось, реклами й непоганого заробітку. Так-так, адже у світі продаж книг художника давно поширене й цікаве явище, яке діє у комерційному ключі. То чого б це українським книжкотворцям не заробляти на плодах мистецьких?

,,

iroIMG_4803бб

жждд

Що із цього вийшло – поки що дивіться на світлинах Євгенії Перуцької, а уже з 10 числа – у Музеї книги і друкарства на власні очі та у наших репортажах.

irko_pupirko and huha.mohovynka

.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe