Читомо > Новини > Прикраси від Шекспіра та Жюль Верна, або книжутерія

Новини

Прикраси від Шекспіра та Жюль Верна, або книжутерія

12.09.2010 1 Автор:

«Папір — це безліч всього: вмістилище для тексту, ілюстрацій, історій, емоцій». Цією фразою зустрічають відвідувачів сайту, де пропонують… ювелірні прикраси. Саме так! Адже ювелір, дизайнер Джеремі Мей вирішив, що папір у змозі вмістити ще багато чого – він створює з нього прикраси. Для цього сотні листочків спресовують й покривають блиском і фарбами. Папір акуратно вирізається з книги — потім ця виїмка стає «футляром» для сережок, кулона чи намиста.

Мабуть, кожному доводилося чути про енергетику коштовного каміння. Ці ж прикраси  зберігають ауру творів, з яких народилися, на деяких крізь малюнок навіть видно книжковий текст.

На сайті замовнику пропонують написати в листі, з якої книги він бажає мати прикрасу. Це – як краплина запашних парфумів, що вміщує поле троянд. Маленька каблучка – а насправді, улюблена книга, яка завжди буде з тобою (точніше, на тобі). Придумка Джеремі Мея не лише цікава, а й перспективна. Можна, наприклад, робити такі обручки: чоловік  дарує коханій наче просто книжку, а насправді – це футлярчик з обручкою (головне, знати книжкові смаки обраниці, щоб дівчина почала «читати» подарунок, а не закинула, не розгортаючи, на полицю).

Та все ж, як на мене, таки є крапля дьогтю у цій діжці креативу й оригінальності – книжок жаль. Видання з красивою, ефектною, але від того не менш дирявою діркою вже не прочитаєш. І чомусь згадуються ролики твариннозахисних організацій, де за пухнастими, м’якенькими шубками стоять закривавлені тушки. Книги не мають крові. Та мають душі. І напевно, все ж таки хочуть, щоб їх читали, а не перетворювали на скульптури, інсталяції, красиві дрібнички абощо. Хай би для всього цього – книжкових прикрас, світильників, стільців – брали несправжні книги, а імітацію, простий папір чи хай навіть якийсь полімеропластик з намальованими літерами. А справжні – може, варто по-дідівському просто читати?

Ірина Жданова

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. kitty
    13.09.2010 в 3:52 pm

    дівчата, ви молодці!!!!!! дуже гарна рубрика….ірко, файно написано!!!! так тримати!

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe