Читомо > Новини > Привіт із Форуму видавців: Білл Гейтс привчає до читання

Новини

Привіт із Форуму видавців: Білл Гейтс привчає до читання

16.09.2010 0 Автор:

15 вересня в рамках Форуму видавців у Львові відбулася перша сесія Західноукраїнського бібліотечного форуму під назвою «Бібліотеки України у сучасному соціокультурному просторі». Учасники обговорювали основні проблеми українських бібліотек, пропонували свої ідеї і ділилися новими досягненнями.
Погонець Олена Дмитрівна, представник «Національної парламентської бібліотеки України» розповіла, як вони заохочують відвідувачів до читання. У стінах бібліотеки часто відбуваються літературні зустрічі, паралельно з якими організовують фотовиставки, виступи музикантів і акторів. «Ці заходи привертають увагу молодої людини до книги, а це, погодьтеся, радує», – поділилася пані Олена.

Для відновлення популярності бібліотеки необхідна комп’ютеризація. Існує такий центр «Бібліоміст», який саме допомагає населенню потрібною технікою і підключенням до мережі Інтернет, що, за словами організаторів проекту, забезпечить розвиток демократичного суспільства. Для бібліотекарів проводять спеціальні навчання і тренінги, що різко збільшило їх фаховий рівень. На реалізацію програми в Україні Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 мільйонів доларів США. За ці кошти передбачається комп’ютеризація однієї тисячі бібліотек.

 

Важливе місце у суспільства займають дитячі бібліотеки. «Ми повинні забезпечувати дітям оптимальні умови для розвитку, – наголосила Полікарпова Людмила Петрівна, учений секретар Національної бібліотеки України для дітей. – Щороку ми проводимо конкурс «Найкращий читач року», переможці якого їдуть до Львова на Форум. Також ми практикуємо проект «Україна читає дітям», у межах якого відомі особистості спілкуються з читачами, читають літературні твори у школах, інтернатах, розповідають про невід’ємну роль книги для суспільства».

Програма наступних сесій Бібліотечного форуму передбачають ще багато цікавого і повчального для розвитку читальної культури України.

Ірина Павлюк

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe