Читомо > Новини > Привіт із Форуму видавців: Такий цікавий Ізраїль

Новини

Привіт із Форуму видавців: Такий цікавий Ізраїль

16.09.2010 0 Автор:

«З громадянами Ізраїлю нудно не буває!». У цьому я мала змогу переконатися вчора, 15 вересня, на презентації книги Олександра Окуня та Ігоря Губермана «Путівник по країні сионських мудреців», що проходила в театрі ім. Леся Курбаса в рамках Форуму видавців у Львові. Найгучнішу славу творчості автору Ігорю Губерману створили, звичайно ж, «гарики». Художні прийоми його віршів є типовими для постмодернізму: іронічний перифраз відомих виразів, надання фразеологізмам протилежного змісту, подекуди – використання обсцентної лексики. Олександр Окунь відомий громадьськості як художник.

Знайомство автори почали з того, що вирішили розповісти переповненому залу веселу небилицю про п’яного відомого фінського скульптора та щирих похвал одного львівського генделика, разом із всім асортиментом горілки, який там є.
А тепер про книгу.
Отже, «Путівник по країні сіонських мудреців» – це зовсім ніякий не путівник, а, як кажуть самі творці, книга двох по вуха закоханих в Ізраїль євреїв. На її сторінках вони виклали своє враження від ізраїльської музики, від історії, навіть від тварин і зоопарків.
«Книга вийшла надзвичайно «живою». – оцінюють її автори. – Весь текст схожий на такі застольні розмови, які, знаєте, відбуваються за чарчиною чогось міцного і горючого. Одна історія тут зачіпається за іншу, переплітається, змінюється, потім забувається. Герой час від часу зникає десь поміж рядків». Мета книги, на думку Олександра Окуня та Ігоря Губенка, ознайомити людей (як ізраїльтян, так і громадян не причетних до «народу обітованого») з їхньою красиво-колоритною батьківщиною, створити таке собі «лікарство від антисемітизму», якось пояснити, що «ваша думка є доволі суб’єктивною, якщо ви не любите Ізраїль».
Схоже, «Путівник країною сионських мудреців» такий ж іронічно-веселий, як і його автори, і заслуговує на «п’ять з плюсом».

Приємного читання).

Михальчишин Олена

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe