Читомо > Новини > Пулітцерівська премія-2017: переможці у галузі літератури і журналістики

Новини

Пулітцерівська премія-2017: переможці у галузі літератури і журналістики

11.04.2017 0 Автор:

Колумбійський університет у Нью-Йорку нагородив цьогорічних лауреатів Пулітцерівської премії в галузі літератури, журналістики й музики. Рада журі визначила переможців за сферами діяльності та за категоріями. У сфері журналістики визначено найбільша кількість – 14 категорій. 

Головну премію за художній роман цього року отримав нью-йоркський письменник Колсон Уайтхед за книжку «Підземна залізниця» («The Underground Railroad»), яка вже потрапила до списку бестселерів New York Times і стала лауреатом Національної книжкової премії США.

17842391_1306624056072912_2075974149_n

«The Underground Railroad»

Читайте також: Письменники і романи довгого списку Міжнародної Букерівської премії

.

blue_line

.

Найкращою біографією визнана сімейна хроніка «Повернення» («The Return») Хішама Матара — лівійського письменника, який за 30 років повернувся на батьківщину після повалення режиму Каддафі.  Дебютний роман Хішама «In the Country of Men» вже був номінований на Букерівську премію у 2006 році.

the-return-111

«The Return»

Читайте також: 10 найкращих книжок 2016 року за версією The Washington Post

.

blue_line

.

Серед поетів цього року була нагороджена збірка «Оліо» («Olio») Тайхімби Джес — поетки, що досліджує пісні афроамериканських виконавців, які виступали в період Громадянської та Першої світової воєн, чия творчість не збереглася в письмовому вигляді.

Оліо

«Olio»

.

blue_line

.

Кращим нон-фікшном року визнали книгу «Виселені: злидні та вигода в американському місті» («Evicted: Poverty and Profit in the American City») соціолога Меттью Десмонда — про взаємини найбідніших американських сімей з орендодавцями.

ows_145644137894420

«Evicted: Poverty and Profit in the American City»

Читайте також: 10 найкращих книжок 2016 року за версією The New York Times

.

Премію у головній номінації «Служіння суспільству» одержали журналісти видання New York Daily News and ProPublica за серію матеріалів про виселення бідних представників нацменшин з державного житла за сприяння поліції міста Нью-Йорк.

Нагороду «За видатне подання сенсаційного матеріалу» отримали журналісти видання East Bay Times. Вони були відзначені за «невпинне висвітлення» пожежі в будівлі клубу та колишнього складу, відомого як «Корабель-привид». Внаслідок пожежі загинули 36 осіб.

Відзнаку за художню фотографію отримав журналіст Chicago Tribune. Він зробив серію портретів 10-річного хлопчика, який вижив після стрілянини в Чикаго.

Повний перелік номінантів можна переглянути на сайті організації.

Усі відзначені в 2017 році отримають грошову винагороду в розмірі 15 тисяч доларів. Премія вручається з 1917 року.

Фото: AP/Wikimedia

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe