Читомо > Новини > Роман Йвана Козленка «Танжер» планують екранізувати

Новини

Роман Йвана Козленка «Танжер» планують екранізувати

25.10.2017 0 Автор:

Роман Йвана Козленка, дія якого відбувається в Одесі, «Танжер» буде екранізовано. Про це повідомив сам автор роману на своїй сторінці у Facebook.

Над екранізацією роману працюватиме компанія ESSE Production House, а також продюсери Віталій Шереметьєв та Наталія Лібет. Йван Козленко (Іван Козленко) також братиме участь у роботі над фільмом як виконавчий продюсер.

Tangere_3

Роман «Танжер» виданий 2017 року, був презентований на Книжковому Арсеналі. Одеса, цитуючи автора книги — «багатонаціональний та строкатий мегаполіс, пристановище творчості й мистецтва, нужденних і шукаючих, аферистів і бітників» — стане одним із головних героїв фільму, який буде націлений на широку глядацьку аудиторію.

«Ми раді, що будемо працювати разом із Йваном над адаптацією його книги для широкого екрану. Він зробив надзвичайне дослідження легенд, персонажів та місць Одеси, якими вона наповнювалась, починаючи з 1920-х років. Наприклад, один з них — Олександр Довженко, який вперше приїхав в Одесу працювати на Одеській кіностудії», — зазначає директор і продюсер ESSE Production House пан Шереметьєв.

«Я уявляв деколи як книга, її персонажі, моменти буття Одеси можуть стати живими в кіно, як можна перетворити її в кінематографічну розповідь, тому з радістю погодився на пропозицію співпраці над фільмом Наталії Лібет та Віталія Шереметьєва», – каже Йван Козленко.

Продюсери Віталій Шереметьєв та Наталія Лібет планують створювати фільм у партнерстві з європейськими кіно-продюсерами. Зйомки фільму відбуватимуться в Одесі у 2019 році. Кіно-театральний реліз планується на 2020-ий рік.
.

4341ff4-ozlenko1

Йван Козленко

Йван Козленко (Іван Козленко) — генеральний директор Національного Центру Олександра Довженка. Він також був активним учасником андеграундного літературного руху Одеси на початку 2000-х років. Автор роману «Танжер».

ESSE Production House — кіно-виробнича компанія повного циклу. З 1991 року компанія зняла більш ніж 800 рекламних роликів, корпоративних і рекламних відео, а також – художніх фільмів для провідних міжнародних і українських замовників.

Робота компанії була відзначена багаточисельними нагородами та номінаціями, зокрема – номінацією на премію Американської Академії кінематографічних мистецтв і наук / Academy Award® у 2010 році за короткометражний фільм «Двері» продюсерської компанії Октагон Фільмс Лімітед (Ірландія). Серед кінопроектів у виробництві – «Стасіс» (2018), «Ісаак» (2018) та ін.

Читайте також рецензію на роман Йвана Козленка, а також уривок з книжки.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe