Читомо > Новини > Розпочався прийом заявок на конкурс «Найкращий книжковий дизайн»

Новини

Розпочався прийом заявок на конкурс «Найкращий книжковий дизайн»

30.03.2018 0 Автор:

2 червня в Україні оберуть найкрасивіші книжки року. Про це повідомляється на сайті Мистецького Арсеналу.

Конкурс проводиться уже втретє. Організатори: Goethe-Institut в Україні, «Книжковий Арсенал» та «Читомо». Підтримку проекту здійснюють Франкфуртський книжковий ярмарок і фонд Buchkunst.

До 22 травня українські видавництва можуть подавати на конкурс книжки, створені українськими дизайнерами чи ілюстраторами і надруковані в період з квітня 2017-го по травень 2018-го.

До 1 травня книжки потрібно зареєструвати через онлайн-форму. Видання мають подаватися на конкурс вперше. Одне видавництво може подати на конкурс до 5 книжок.

З 1 по 22 травня книжки, які братимуть участь у конкурсі, можна заносити або надсилати до бібліотеки Goethe-Institut в Україні (м. Київ, вул. Волоська, 12/4) з маркуванням «Найкращий книжковий дизайн 2018».

Для участі у номінації «Приз читацьких симпатій» необхідно заповнити окрему форму.

Для людини, яка зробила найбільший внесок у художнє втілення книжки-переможця (концепція видання, дизайн обкладинки, ілюстрації, архітектоніка книжки, верстка, шрифтовий дизайн тощо), Goethe-Insitut в Україні надає паушальне покриття транспортних витрат для відвідування Франкфуртського книжкового ярмарку.

Франкфуртський книжковий ярмарок надає 6-денний вхідний квиток на Франкфуртський книжковий ярмарок Business Club Wochenticket (еквівалентною вартістю 1050 євро) для видавця-переможця та вхідний квиток для дизайнера (ілюстратора).

Переможці короткого списку зобов’язані надати по 3 примірники своїх видань: один примірник поповнить колекцію найкрасивіших книжок під час Франкфуртської книжкової виставки, другий – для конкурсної лінійки фонду Buchkunst, третій – для фонду «Книжкового Арсеналу».

Восени переможців конкурсу на кращий книжковий дизайн покажуть на українському національному стенді у Франкфурті. Потім ці видання ввійдуть до колекції «Найкрасивіші книги світу», яку формує Фонд «Мистецтво книги» та презентує на Лейпцизькому книжковому ярмарку.

Детальніше

Нагадаємо, що минулого року переможцем у категорії «Проза та поезія» стала книжка Олени Гусейнової «Супергерої», дизайн якої виконала творча майстерня «Аґрафка» (Романа Романишин та Андрій Лесів).  У категорії «Дитяча книга» перемогло видання «Голосно, тихо, пошепки» «Аґрафки». Найкращою «Мистецькою книгою» визнали «Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics» (дизайн Дмитра Яринича, фото Євгена Нікіфорова). Також це видання отримало Гран-Прі конкурсу.

Читайте також: Global Illustration Award 2017: найкращі книжкові ілюстрації світу

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe