Читомо > Новини > Серед претендентів на Astrid Lindgren Memorial Award 2018 двоє українців

Новини

Серед претендентів на Astrid Lindgren Memorial Award 2018 двоє українців

16.10.2017 0 Автор:

До довгого списку Міжнародної премії пам’яті Астрід Ліндґрен, яку вручають за внесок у розвиток дитячої та юнацької літератури, потрапили двоє українців. Імена претендентів були оголошені в межах Франкфуртського книжкового ярмарку.

Цьогоріч боротися за нагороду від України будуть ілюстратор Кость Лавро та письменниця Зірка Мензатюк. Всього у списку 235 кандидатів із 60 країн світу.
.

ффіф Зірка Мензатюк та Кость Лавро

Зірка Мензатюк — українська письменниця, журналістка. Членкиня Національної Спілки письменників України (з 1995 року). Авторка близько 20-ти дитячих та підліткових книжок, серед яких «Як я руйнувала імперію» («Видавництво Старого Лева», 2014), «Макове князювання» («Школа», 2008), «Дочка Троянди» («Острозька академія», 2012) та ін.

Кость Лавро — український книжковий графік, відомий оформленням книг видавництва «А-ба-ба-га-ла-ма-га». Член Спілки художників України. Лауреат Національної Премії України ім. Тараса Шевченка. У своїх роботах поєднав засадничі постулати українського авангарду 1920-х років з найтиповішими рисами українського народного малярства. Роботи Костя Лавра неодноразово входили до каталогів виставок дитячої книги у Болоньї, Братиславі тощо.
.

3f9b9eb13f84
.????? ?????, ??? ????????
.131109192305

Автор: Кость Лавро

Міжнародна літературна премія пам’яті Астрід Ліндґрен була заснована шведським урядом в 2002 році після смерті відомої письменниці для того, щоб сприяти розвитку дитячої та юнацької літератури. Запровадження нагороди стало також знаком визнання та глибокої поваги до Ліндґрен, яка залишається однією з найулюбленіших та найпопулярніших письменниць у Швеції та за її межами.

Astrid Lindgren Memorial Award вручається з 2003  року та вважається однією з найбільш авторитетних міжнародних нагород у галузі літератури для дітей та підлітків.

Нагадаємо, що минулого року премію отримав німецький ілюстратор й автор Вольф Ерльбрух

Чільне зображення: Кость Лавро

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe