Читомо > Новини > Сич пообіцяв ліцензування та квоти на російські книги

Новини

Сич пообіцяв ліцензування та квоти на російські книги

28.07.2014 0 Автор:

Україна має намір ввести ліцензування російської книги і квотувати іноземну продукцію книговидання. Про це повідомив віце-прем’єр України Олександр Сич.

“Ми введемо ліцензування російської книги і квотування іноземної книги залежно від того, скільки відсотків на ринку займає українська книга. Це стосується не тільки російської книги, але й імпортних книг”, — сказав він на прес-конференції в понеділок у Києві.

Сич переконаний, що необхідно вберегти українську книгу від надмірного російського імпорту, оскільки сьогодні 80% книг в Україні — не українські, і з них майже всі книги — російського виробництва.

“Я далекий від того, щоб говорити, що вся російська книга погана. Питання в тому, що все, що йде на український ринок, має третьосортний характер. Ми ніби інформаційне звалище, в яке скидають те, що не потрібно російському суспільству, плюс, скидають спеціальний продукт, спрямований на дестабілізацію ситуації в Україні”, — додав віце-прем’єр.

Крім цього Сич повідомив, що у зв’язку з рішенням уряду про введення секторальних санкцій проти продукції, виробленої в Росії, він запропонував ввести санкції щодо книг російського виробництва.

Джерело: Українська правда

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe