Читомо > Новини > Старі добрі листи

Новини

Старі добрі листи

12.09.2011 1 Автор:

У добу e-mail-ів, Twitter-ів та апдейтів статусів так приємно читати справжні листи, писані від руки на звичайному папері! Такої думки автори британського проекту «Рукописний лист» (The Hand.Written.Letter.Project), ініційованого 2007 року.

До участі в проекті були залучені відомі дизайнери та інші творчі особистості, яким запропонували у формі листа викласти свої думки з приводу занепаду епістолярного мистецтва та міркування про культурну революцію, свідками якої ми стали. Головна вимога – писанина на папері від руки.

Учасники підійшли до завдання креативно.

Аби громадськість змогла переглянути листи як годиться в паперовому вигляді, їх було зібрано в книгу, видану обмеженим накладом – 175 примірників. Керівник проекту та упорядник книги Крейґ Олдгем намагався представити листи якомога ближче до оригіналу. Листи опубліковані в хронологічному порядку, на кожній сторінці – справжня шапка листа та друкована репродукція «ручної» творчості дописувачів.

Відвідувачів офіційного сайту закликають взяти ручку й собі згадати, як то воно писати листи від руки. У 2011 році в Лондоні стартувала мандрівна виставка, що дозволить багатьом охочим побачити писемні шедеври проекту на власні очі.

Дійсно, унікальний почерк кожної людини, запах паперу, можливість читати між рядків – усе це може дати лише справжній паперовий лист. Хоч звісно у надбань технічного прогресу теж знайдеться чимало переваг.

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Комментарі читачів:

  1. 12.09.2011 в 2:52 pm

    а я паперові листи пишу. як на мене, це трохи інше, ніж електронні. Так само, як друковані й електронні книжки.

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe