Читомо > Новини > У Греції відкрили бібліотеку для біженців на колесах

Новини

У Греції відкрили бібліотеку для біженців на колесах

11.08.2017 0 Автор:

Волонтери відкрили у Греції бібліотеку на колесах для людей, що мешкають у таборах для біженців. Про це повідомляє The Guardian.

Під час роботи у таборі для біженців у Греції, волонтерки Лаура Саміра Науд та Естер Зіжтоф зрозуміли, що людям, які у цих таборах перебувають, недостатньо лише місця для проживання та їжі. Вони хочуть навчатися, працювати на своє майбутнє та знайти ціль у житті. Тож вони вирішили заснувати благодійну організацію Education Community Hope and Opportunity (Echo) та запустити бібліотеку на колесах.

Завдяки друзям у Лондоні та Бельгії їм вдалося зібрати гроші на старий мікроавтобус, який було обладнано точкою інтернет-доступу та перевезено до Греції. Поступово полиці заповнилися книжками арабською, курдською, грецькою, французькою та англійською мовами. Зараз бібліотека на колесах вже має близько 1300 книжок, велика частина з яких навіть не поміщається в автобусі.

Бібліотеку відвідує у середньому 115 людей на тиждень, а загальна сукупність виданих к6нижок вже сягнула 904 примірників.
.

8і00
.
«Багато книжок ми вже втратили. Вони зникають безслідно. Особливо це стосується підручників із вивчення мови. Ми дозволяємо людям тримати їх у себе й робити з них копії», – розповідає Зіжтоф.

Також вона зазначає, що відвідувачі сидять у мікроавтобусі або читають на вулиці недалеко від нього. Все залежить від погоди. Зимою деякі люди також заходять до автобуса для того, щоби зігрітися. А влітку читачі почали приходити й на нічні сеанси читання. Коли влада не допускає автобус на територію табору, вони паркуються поряд.

Волонтерки планують у майбутньому запустити подібні автобуси й в інших грецьких містах, а можливо й в інших країнах із великим скупченням біженців. Наразі вони шукають організації та волонтерів, які зможуть допомогти їм у реалізації цього проекту в Сербії, Палестині та Італії.

Читайте також: Бібліотека як тренд: досвід Хорватії, Словенії та Румунії

Фото: The Guardian

Поделиться в facebook'е Поделиться вконтакте Поделиться в twitter'е

Щоб залишити свій коментар, будь ласка, увійдіть через аккаунт Vkontakte чи Facebook

Соцмережi
artarsenal bookforum publish messe